Ja esat ruma cienītājs, droši vien esat dzirdējis par Bacardi, kas ir populārs zīmols visā pasaulē un piedāvā plašu ruma klāstu dažādām gaumēm un vēlmēm. Divi no populārākajiem Bacardi rumiem ir Bacardi Oakheart un Bacardi Gold jeb Carta Oro. Bacardi, iespējams, ir visikoniskākais rums Amerikā, un tas ir izveidojis tādu klasisku kokteili kā Cuba Libre (rums un Coca-Cola).

Zīmola vēsture aizsākās 1862. gadā Santjago de Kubā, pilsēta Kubā, un tas izplatās pa Karību jūras reģionu un Amerikas Savienotajām Valstīm. Lai gan abus rumus ražo viens un tas pats zīmols, tiem ir atšķirīgas iezīmes. Izpētīsim Bacardi Gold un Bacardi Oakheart atšķirības, kas palīdzēs izlemt, kuru no tiem izvēlēties nākamajam kokteilim uz ruma bāzes.

 

oakheart rums pudele

Bacardi Oakheart ruma vēsture

Bacardi Oakheart rums ir ar garšvielām, ko sāka ražot 2011. gadā. Šis rums tiek izturēts līdz četriem gadiem apgrauzdētās ozolkoka mucās un pēc tam sajaukts ar dabīgām garšvielām, tostarp kanēli, muskatriekstu un medu. Bacardi Oakheart tiek tirgots kā drosmīgāka un aromātiskāka Bacardi Gold alternatīva. Bacardi rums Oakheart ir tumšā dzintara krāsā un pikantā, nedaudz saldā aromātā. Garšas kārpiņas sajutīs drosmīgu, sarežģītu garšu ar kanēļa, muskatrieksta un vaniļas notīm. Rumam ir gluda, nedaudz salda nobeiguma garša ar medus piegaršu.

 

Kokteiļi, kas labi sader ar Bacardi Oakheart

Daži no populārākajiem Bacardi Oakheart kokteiļiem ir:

  • Captain's Mistress,
  • Oak & Cola
  • un Spiced Mojito.

Bacardi Oakheart labi sader arī ar ruma punšu un jauktajiem dzērieniem.

 

bacardi gold rums pudele

Bacardi Gold vēsture

Bacardi Gold ir vieglas garšas rums, kas līdz diviem gadiem izturēts ozolkoka mucās. Šo rumu pirmo reizi 1862. gadā ieviesa Don Facundo Bacardi Masso, kurš meklēja izsmalcinātāku rumu, nekā tolaik Kubā bija pieejams. Bacardi Gold ir gaiši zeltainā krāsā un saldā, nedaudz kokainā aromātā. Garšas izjūtā tam ir maiga garša ar vaniļas, karameles un grauzdētu mandeļu notīm. Tas ir viegli dzerams rums ar gaisīgu konsistenci un maigu garšu.

 

Kokteiļi, kas labi sader ar Bacardi Gold

Bacardi Gold ir universāls rums, kas labi sader ar dažādiem kokteiļiem. Daži no populārākajiem Bacardi Gold kokteiļiem ir:

Bacardi Gold labi sader arī ar ruma punčiem un jauktajiem dzērieniem.

 

bacardi rums mucas

Galvenās atšķirības starp abiem rumiem

Viena no galvenajām atšķirībām starp Bacardi Gold un Oakheart rumu ir vecums un izturēšanas process. Bacardi Gold tiek izturēts līdz diviem gadiem, savukārt Oakheart tiek izturēts līdz četriem gadiem. Turklāt Bacardi Gold tiek izturēts ozolkoka mucās, savukārt Oakheart tiek izturēts apgrauzdētās ozolkoka mucās. Šis ilgāks izturēšanas laiks un unikālais izturēšanas process piešķir Oakheart dziļāku un sarežģītāku garšas profilu nekā Bacardi Gold.

Vēl viena būtiska atšķirība starp abiem rumiem ir to garšas profils. Bacardi Gold ir maiga, gluda garša ar vaniļas un karameles notīm, savukārt Oakheart ir drosmīgāka, sarežģītāka garša ar garšvielām, piemēram, kanēli un muskatriekstu, kā arī medus piegaršu. Ja dodat priekšroku pikantākai un drosmīgākai garšai, Bacardi Oakheart ir labākā izvēle. Arī cena ir faktors, kas jāņem vērā. Gold cena parasti ir nedaudz zemāka nekā Oakheart.

 

Kuru rumu izvēlēties?

Galu galā izvēle ir atkarīga no personīgās gaumes un vēlmēm.

  • Ja dodat priekšroku maigākai garšai, Bacardi Gold ir labākais risinājums.
  • Tomēr, ja dodat priekšroku pikantākai un drosmīgākai garšai, Bacardi Oakheart ir labāka izvēle.

Lai atrastu savu iecienītāko dzērienu, vienmēr ir ieteicams izmēģināt abus rumusus un eksperimentēt ar dažādām kokteiļu receptēm.

 

Bacardi uzņēmuma vēsture

Bacardi uzņēmuma vēsture sniedzas vairāk nekā 150 gadu senā pagātnē – uzņēmums dibināts Kubā 1862. gadā, un ir kļuvis par vienu no atzītākajiem un cienījamākajiem zīmoliem alkoholisko dzērienu nozarē, kas pazīstams ar savu augstas kvalitātes rumu un inovatīvām mārketinga kampaņām. Bacardi uzņēmumu dibināja spāņu imigrants Dons Facundo Bacardi Masso, kurš 19. gadsimta vidū pārcēlās uz Kubu. Tajā laikā Kubā rums bija populārs dzēriens, taču bieži vien tas bija ļoti stiprs un nerafinēts. Dons Facundo nolēma radīt maigāku un izsmalcinātāku rumu, to izturējot ozolkoka mucās un filtrējot caur kokogli. Šis process palīdzēja atbrīvoties no piemaisījumiem.

Don Facundo nosauca savu rumu par “Bacardi”, un tas ātri ieguva popularitāti Kubā un ārpus tās. Līdz 20. gadsimta sākumam Bacardi bija visvairāk pārdotākais rums pasaulē. 20. gadsimta 20. gados Bacardi saskārās ar jaunu izaicinājumu, kad Kubas valdība konfiscēja uzņēmuma aktīvus un nacionalizēja tā darbību. Bacardi ģimene aizbēga uz Amerikas Savienotajām Valstīm, kur atjaunoja uzņēmuma darbību Puertoriko. Šodien uzņēmums ražo plašu ruma klāstu, tostarp 8 gadus noturēto Bacardi Superior, kā arī aromatizētus rumus, kokteiļus un citus alkoholiskos dzērienus.