Rums ir stiprs dzēriens (ar alkohola saturu līdz pat 96%), ko iegūst fermentēšanas un destilācijas ceļā no cukurniedru melases vai cukurniedru sulas un sīrupa.
Pasniegšana:
Baltos rumus parasti pasniedz ar ledu un dažādiem augļiem, piemēram, laima šķēlīti;
Baltais rums ir pasaulē iecienītu kokteiļu sastāvdaļa, vispazīstamākie no tiem ir Daiquiri, Piña Colada, Mai Tai, Mango Mojito, Cuba Libre, Papa Hemingway un Zombie;
Tumšākie rumi tiek izmantoti dažādu karsto dzērienu, kā arī ruma kafijas, tējas un kakao – pagatavošanā;
Rums ir lieliski piemērots dažādu liesmojošu dzērienu pagatavošanai, der arī kā svētku ēdienu un cepešu komponents;
Saviesīgos pasākumos pasniedz arī aromatizētās glāzēs pēc maltītes ar cigāru.