Filtrēt preces
Akcija
Preces tips
Cena
€0.00
€0.00

Konjaks

(24 no 162)

Konjaks

Patiess konjaks, kas rūpīgi gatavots no destilēta vīna, kā jau liecina nosaukums, nāk no Konjaka apgabala Francijā. Konjaka ir apgabals ar aptuveni 20 000 iedzīvotāju, kas atrodas pie Šarantas upes. Kad karalis Francisks I piešķīra pilsētai tiesības tirgoties ar sāli, Konjaka kļuva par nozīmīgu tirdzniecības centru. Tā rezultātā šajā apgabalā veiksmīgi attīstījās alkohola tirdzniecība.

 

Kā ražo konjaku?

Konjaku ražo galvenokārt no īpašām balto vīnogu šķirnēm (Ugni Blanc, Folle Blanche un Colombard), un tā ražošana ietver rūpīgu dubultas destilācijas procesu vara katlos. Konjaks izceļas ar stingru un regulētu nogatavināšanas procesu franču ozolkoka mucās. Nogatavināšanas laikā piešķir vaniļas, garšvielu un ozola garšu, kā arī veicina konjaka dzintara nokrāsu. Šis process bieži vien ilgst vairākus gadus, ja ne gadu desmitus, un tā rezultātā rodas dažādu izteiksmju un vecuma klasifikāciju spektrs.

 

Kā konjaki iedalās?

Konjaka etiķetēs, kas iedalītas kategorijās pēc vecuma, parasti ir tādi apzīmējumi kā VS (Very Special), kas norāda uz vismaz divu gadu nogatavināšanu, VSOP (Very Superior Old Pale), kas nogatavināts vismaz četrus gadus, un XO (Extra Old), kas nogatavināts vismaz sešus gadus vai ilgāk.

Konjaka berndi, kā Hennessy, Rémy Martin un Courvoisier, ir pazīstami visā pasaulē.

#}