Daži kokteiļi to sastāvdaļas un garšas sasitās vairāk ar vasaru, taču aicinām nebaidīties un kokteiļus baudīt arī aukstajā laikā, ziemā un rudenī. Galu galā viss ir atkarīgs no Jūsu personīgajām vēlmēm un no tā, kādu dzērienu vēlaties baudīt attiecīgajā brīdī. Ja esiet iecienījis kādu konkrētu kokteili un tā sastāvdaļas ir viegli pieejamas Spirits&Wine veikalos, iesakām baudīt krāsainākos, radošākos kokteiļus jebkurā gadalaikā.

Kokteilis ir dzēriens, kas sastāv no vismaz divām vai vairāk sastāvdaļām, ko parasti gatavo, kombinējot alkoholu un bezalkoholiskus maisītājus (gāzēti dzērieni, ūdens vai sīrupi) un citas sastāvdaļas, piemēram, augļus, ogas un ledu.

Savukārt bezalkoholiskie kokteiļi ir jaukti dzērieni, kas garšu niansēs spēj iepriecināt katru. Ļaujies radošām fantāzijām, izmanto bezalkoholiskos dzērienus, kas netrūkst mūsu plauktos - Rudy's kombučas, Gardu Muti zelteri un citi premium klases dzērieni jeb mikseri kā Fever Tree, Fentimans, Three Cents.

Šobrīd tirgū pieejami arī bezalkoholiski stipro dzērienu atdarinājumi Lyre's ar autentisku garšu un buķeti. Spirits&Wine veikalu plauktos atrodami dažādi veidi - bezalkoholiskais džins, viskijs, liķieris un pat absints. Lyre’s ir izgatavojuši īpaši pārdomātas, unikālas dzērienu receptes no augļiem, augu piedevām, garšvielām, sēklām un citām dabiskajām piedevām. Kas nav mazsvarīgi, šie dzērieni satur zemāku kaloriju daudzumu nekā oriģinālie stiprie dzērieni, uz kuriem balstītas receptes. Ja vairs nelieto stipros alkoholiskos dzērienus, esiet bērniņa gaidībās vai veselības dēļ ir jāatsakās no alkohola, bezalkoholiskie kokteiļi vai bezalkoholiskie dzērieni dos neaizmirstamu baudu izvēlētajam vakaram vai pasākumam.

 

Daži bezalkoholiski kokteiļi

  • Virgin Mohito
    Klasiskā mohito kokteiļa bezalkoholiskā versija, kas pagatavots no laima sulas, piparmētras, sīrupa un gāzētā dzēriena Sprite.

  • Bezalkoholiskā Margarita
    Atspirdzinošs laima sulas, apelsīnu sulas un sīrupa kokteilis, ko pasniedz kopā ar ledu.

  • Virgin Pina Colada
    Blenderī sajauciet 1 glāzi kokosriekstu piena, 1 glāzi ananāsu sulas, 1/2 glāzes ledus un dažus pilienus kokosriekstu ekstrakta (pēc izvēles). Sajauciet līdz vienmērīgai masai un ielejiet glāzē. Pēc vēlēšanās dekorējiet ar ķirsi un ananāsa šķēli.

Bezalkoholiskos kokteiļus var pagatavot, izmantojot dažādas sastāvdaļas, tostarp sulas, sīrupus un bezalkoholiskos dzērienus. Lai piešķirtu tiem izsmalcinātību, tos var papildināt ar augļu šķēlītēm un garšaugiem.

 

Iemesli, kāpēļ baudīt atspirdzinošus kokteiļus visu gadu

  • Daudzus atspirdzinošos kokteiļus gatavo no tādām sastāvdaļām kā gāzēts ūdens un augļu sulas, kas var palīdzēt remdēt slāpes.
  • Kokteiļi, kuru sastāvdaļas ir piparmētra vai laima sula, var palīdzēt atslābināt prātu un ķermeni.
  • Neatkarīgi no gadalaika, kokteilis var būt lielisks veids kā svinēt īpašu notikumu vai vienkārši pavadīt vakaru kopā ar draugiem.
  • Nav svarīgi vai atrodieties pludmalē, bārā, mājas pagalmā vai slēpošanas kūrortā, atspirdzinošus kokteiļus ir patīkami baudīt visur.

 

Atsvaidzinoši alkoholiski kokteiļi

Džins ar toniku

Kā vienmēr - klasiska vērtība.

  • Sastāvdaļas: džins, toniks.
  • Pagatavošana: sajauciet vienādās daļās džinu un toniku kopā ar ledu, un dekorējiet ar laima šķēlīti. Džina kokteiļi vienmēr ir laba izvēle, jo džinu ir viegli kombinēt ar dažādiem citiem dzērieniem, praktiski ar visu, kas varētu jau būt Jums mājās.

Mohito

Tradicionālais Kubas kokteilis.

  • Sastāvdaļas: baltais rums, laima sula, cukurs, piparmētras, Sprite.
  • Pagatavošana: sajauciet piparmētru un cukuru glāzes apakšā, pievienojiet ledu, rumu un laima sulu un pārlejiet ar gāzētu dzērienu. Var iegādājieties kokteili jau gatavu pasniegšanai. Mežezers ražotne laidusi klajā unikālu alkoholisko kokteiļu kolekciju - Ezernežs. Izmēģiniet Cloudy Mohito!

Paloma

Populārais tekilas bažes kokteilis, kas nāk no Meksikas.

  • Sastāvdaļas: tekila, greipfrūtu sula, laima sula.
  • Pagatavošana: sajauciet vienādās daļās tekilu un greipfrūtu sulu ar ledu, un pievienojiet nedaudz laima sulas.

Sex on the beach

Aizraujošs un garšīgs kokteilis, kas apvieno visu, kas mums patīk vēsā, atspirdzinošā dzērienā.


Aperol Spritz

Ikoniskais itāļu aperitīva kokteilis, kas ir iekarojis daudzu cilvēku sirdis visā pasaulē. Perfekts garšu līdzsvars, kas veldzē slāpes un  ir gana spēcinošs!

 

Lai labi garšo!