Ir daudz dažādu kokteiļu veidu, un katram no tiem ir sava unikālā garša un sastāvdaļas. Tāpēc Jums vajadzētu spēt atrast kādu, kas atbilst Jūsu gaumei, piemēram, Cuba Libre ir praktiski katrā bāra piedāvājumā un, ja tomēr neesat šo kokteili nekad baudījis, tad noteikti pagatavojiet to mājās!

 

Viena no svarīgākajām lietām, kas jāatceras, gatavojot kokteiļus mājās, ir izmantot svaigas sastāvdaļas. Tas nodrošinās, ka Jūsu dzēriens būs garšīgs un tam nebūs nekādu dīvainu piegaršu. Jums arī jāpārliecinās, ka esat atdzesējis visas sastāvdaļas, pirms sākat tās jaukt kopā.

 

Kubas karte tuvplāns

Cuba Libre izcelsme

Frāze "Cuba Libre!" ("Brīvā Kuba!") - mītiņa sauciens Spānijas un Amerikas kara laikā 1898. gadā. Neilgi pēc tam, kad Spānija zaudēja karu un atkāpās no Kubas, Coca-Cola sāka eksportēt savu kolas sīrupu uz Kubu. 1900. gadā 14 gadus vecais Fausto Rodrigess, kurš atradās Havanas bārā un redzēja, kā viņa darba devējs pasūtīja Bacardi rumu, kas sajaukts ar Coca-Cola - vismaz tā viņš apgalvoja. Vēlāk Rodrigess kļuva par Bacardi reklāmas vadītāju. Mūsdienās vairums kubiešu kolas vietā lieto Kubas kolas zīmolu tuKola.

Cuba Libre ir kubiešu kokteilis, ko gatavo no ruma, laima sulas un kolas. Dzēriens praktiski ir Kubas valsts simbols neatkarībai no Spānijas, ko pasludināja 1902. gadā. Šo dzērienu parasti pasniedz augstā glāzē ar ledu. Kopš tā laika tas ir kļuvis par vienu no populārākajiem kokteiļiem pasaulē. Neatkarīgi no tā, vai dzerat Cuba Libre pludmales bārā vai gatavojat to mājās, šis atspirdzinošais kokteilis noteikti liks Jums pasmaidīt. Priekā!

 

Kā pagatavot Cuba Libre kokteili mājās?

Nepieciešams:

Pagatavošana:

  • Sajauciet rumu, kolu un laima sulu ar ledus gabaliņiem piepildītā glāzē.
  • Labi samaisiet un baudiet!
  • Īpašam aromātam varat pievienot laima šķēli.

 

5 ēdienu salikumi ar rumu, kas patiks ikvienam

Interesanta tēma, kas pēdējā laikā ir kļuvusi aktuāla, ir ēdienu saskaņošana ar alkoholu vai tā kokteiļiem. Balto rumu bieži izmanto tropisko dzērienu un kokteiļu pagatavošanā, tāpēc nav pārsteigums, ka tas labi sader arī ar ēdieniem. Mēģiniet kombinēt balto rumu ar grilētām jūras veltēm, jeru, vistu vai augļu ēdieniem. Tā vieglā, saldā garša lieliski papildinās šos ēdienus. Ja meklējat unikālāku salikumu, izmēģiniet balto rumu ar pikantiem ēdieniem, piemēram, ceptu pīli. Ruma saldums līdzsvaros gaļas bagātību, un Jums būs garšīgs un neparasts salikums, kas noteikti patiks Jūsu viesiem.

 

Rums praktiski sader ar visu, bet ir daži konkrēti ēdieni, kas izceļ ruma lielisko garšu:

1. Siers

Siers ir viena no labākajām piedevām sarkanvīnam, kā arī glāzei laba ruma. Pirmajā brīdī šķiet, ka ar šo pāri nevar būt labas attiecības, tomēr ruma sausā puse smalki neitralizē siera treknumu.

2. Vistas gaļa

Vistas gaļa ir laba ne tikai tāpēc, ka tās garšas lieliski apvienojas, bet arī tāpēc, ka, sautējot vistu ar rumu, recepte būs piemērota vissmalkākajām garšas kārpiņām. Lipīgi pikantā korejiešu ceptā vistas gaļa arī pastiprinātu vakariņu garšu kopā ar rumu.

3. Šokolāde

Ja esat no tiem, kam patīk dzert rumu pēc ēšanas, izmantojiet iespēju apvienot glāzi ruma ar labu tumšo šokolādi. Eksperti garantē, ka tas ir vislabākais veids, kā pastiprināt abu rūgtumu un saldumu un izbaudīt garšu eksploziju mutē.

4. Deserti

kuba rums ar saldējumu

Augstas kvalitātes rumi ir lieliski saderīgi ar tumšo šokolādi un cepumiem, bet padomājiet par desertiem vai kūkām ar žāvētiem augļiem, piemēram, rozīnēm (ruma un rozīņu saldējums būtu lielisks savienojums).

5. Sarkanā gaļa

Cuba Libre ir klasisks burgeru vai amerikāņu bārbekjū papildinātājs. Viena no izsmalcinātākajām gaļām ir uz grila cepta jēra gaļa, ēdiens, kas patiešām pārsteidz un visiem patīk ar savu garšu, tekstūru un maigumu, tāpēc izbaudiet to ar glāzi mājās pagatavota Cuba Libre.

 

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.