Nav zināms, kad tieši un kā radies pasaulē pirmais dzērienu sajaukums, jo pastāv vairākas nostāstu versijas. Viena no tām, kas ir visticamākā, stāsta: 1770. gadā kādam saimniekam, kam piederēja bārs netālu no Ņujorkas pazudis mīļotais gailis. Saimnieks paziņojis - tam, kurš gaili atradīs un atnesīs atpakaļ, viņš atdos savu meitu par sievu. Pēc kāda laika kāds amerikāņu virsnieks atnesa saimniekam viņa gaili, bet ar pazaudētu asti. Kā jau tika solīts, nekavējoties tika izziņots par saderināšanos, bet meita, kas ik dienu strādāja tēva bārā, no uztraukuma par kāzām sāka maisīt kopā dažādus dzērienus. Tāpēc šo dzērienu sajaukumus nosauca par kokteiļiem (cock tail jeb "gaiļa aste").

Vasarā tā vien ir vēlme iekrist mīkstā klubkrēslā, vērot kā riet saule un baudīt kaut ko relaksējošu. Tāpēc šie pieci kokteiļi būtu jāizmēģina katram, it īpaši karstā vasaras vakarā!

 

1. Skrūvgriezis (alkoholisks dzēriens)

Skrūvgriezis ir viens no pazīstamākajiem apelsīnu sulas kokteiļiem. Tas ir ideāls pēcpusdienas dzēriens un to ir neticami viegli pagatavot. Pat, ja kokteilis sastāv no divām sastāvdaļām, tas tomēr ir viens no labākajiem pasaules dzērieniem, kas vienmēr ir atvērts eksperimentiem un uzlabojumiem.

Nepieciešams:

 

2. Dāmu kokteilis (alkoholisks dzēriens)

Ja kaut ko zinat par Malibu kokteiļiem, tad droši vien to, ka tie ir saldi, tropiski, augļu garšas bagāti un lieliski jautrības ieviesēji. Šī kokteiļa garša ir pilnīgs vasaras garantētājs, jo aukstās sastāvdaļas tikko izņemtas no leduskapja un sajauktas kokteilī, pratīs atvēsināt pēc karstas saules dienas.

Nepieciešams:

Sajauciet visas sastāvdaļas kopā, pēc izvēles var rotāt ar ābola šķēli un pārkaisīt nedaudz ar kanēli.

 

3. Saldējuma kokteilis ar medu (bezalkoholisks dzēriens)

Ir karsta vasaras diena un saldējums viennozīmīgi ir neatņemama sastāvdaļa, lai atvēsinātos. Šis kokteilis ir piemērots visa vecuma dzēriena cienītājiem, tas atveldzēs un iedos enerģiju visai atlikušajai dienai. To ir viegli pagatavot un saldskābā garša kopā ar medu veidos perfektu kombināciju.

Nepieciešams:

Blenderī sajauc saldējumu ar sulu, pēc tam masu ielej glāzē un pievieno medu. Medus pēc tam nosēdīsies glāzes dibenā un to varēs izsūkt ar salmiņu.

 

4. Kokteilis "Madras" (alkoholisks dzēriens)

Madras ir atspirdzinošs augļu dzēriens, kas būtu jāiekļauj ikviena interesanta dzēriena sarakstā. Tas ir viens no vieglajiem degvīna kokteiļiem, kas koncentrējas uz augļu sulu, un ir lielisks risinājums, ko pagatavot jebkuram dzīves gadījumam.

Nepieciešams:

 

5. Safe Sex on the Beach (bezalkoholisks dzēriens)

Nav neviena cita dzēriena, kas labāk, nekā bēdīgi slavenais kokteilis "Sex on the Beach", atdzīvinātu iespaidu par laiskošanos pludmalē negausīgas vasaras dienas laikā, tāpēc labs aizvietotājs ikdienā ir bezalkoholiska šī kokteiļa versija. Greipfrūtu sulas vietā var lietot arī apelsīnu sulu, taču arī bārmeņi labāk ir iecienījuši greipfrūtu sulu. Greipfrūtu sula kokteili padara mazāk saldu, aromāts ir nedaudz asāks. Apelsīnu sula pievieno nedaudz vairāk salduma, bet kokteilis joprojām saglabā skābeno garšu.

Nepieciešams:

Sajauc visu glāzē un dekorē ar ķiršiem.

 

Interesanti uzzināt arī par Lyre's bezalkoholisko stipro alkoholisko dzērienu sēriju (skan neiespējami, vai ne :), kas padara Lyre's par lielisku sastāvdaļu ikvienam bezalkoholiskam kokteilim.