Bieži vien mums trūkst ideju, ko dāvināt Ziemassvētkos tuviniekiem, un mēs aizmirstam, ka daudz ko patiesībā varam pagatavot paši. Taču it īpaši svētku laikā, veikalu plauktos atradīsiet dažādus interesantus tematiskos dzērienus vai pudeļu dizainus, kurus daudzi dāvanu saņēmēji novērtēs.

 

Dāvanas Ziemassvētkos – Vīnu un Dzirkstošo Dzērienu Mīļotājiem

prosecco zonin pudele

Zonin Prosecco Cuvee 1821 DOC

Zonin Prosecco Brut Cuvée 1821 ir iegūts, fermentējot 100% tīras Glera vīnogas no Veneto DOC apgabala. Tas ir process, ko sauc par vinifikāciju, un tas paredz, ka vīnogas tiek pakļautas maigai presēšanai un rūpīgai spiešanai, lai iegūtu tikai vislabākās kvalitātes misu. Daļai misas fermentācija notiek kontrolētā 18 ºC temperatūrā, bet pārējo misu uzglabā 0 ºC temperatūrā līdz putu veidošanās brīdim. Vīns ir gaišā salmu dzeltenā krāsā. Aromāts ir augļains, aromātisks ar ziedu un ābolu piegaršu. Ja vakariņu ēdienkartē tiek piedāvāti viegli un maigi ēdieni, dzirkstošais vīns papildinās maltīti un pat lieliski saderēs ar desertiem.

 

sampanietis moet imperial 0,75L

Moet & Chandon Imperial Brut

Möet & Chandon Imperial Brut ir šampanieša kupāža (vairāku šķirņu sajaukums) no Pinot Noir, Pinot Meunier un Chardonnay vīnogu šķirnēm, ko ražo Möet & Chandon vīna darītava Šampaņā, Francijā. Möet & Chandon, iespējams, ir pasaulē pazīstamākais šampanieša zīmols, kas slavenos franču burbuļus ir padarījusi par glamūra un elegances simbolu visā pasaulē.

 

karstvīns blossa glogg

Blossa Vinglögg Karstvīns

Blossa Vinglögg ir bagātīgs karstvīns ar pikantu aromātu un kardamona, krustnagliņu piegaršu. Blossa pamatā ir vīns, kas iegūts no vīnogulājiem Dienvideiropā, lai piešķirtu Blossa Glögg raksturīgo žāvētu augļu un rozīņu garšu. Cukurs tiek iegūts no cukurbietēm, lai nodrošinātu precīzu saldumu, ar ko zīmols ir slavens. Vislabāk karstvīnu baudīt siltu un dekorētu ar mandelēm, un rozīnēm. Izmēģiniet Glögg pasniegt kopā ar piparkūkām un dažādiem zilajiem sieriem.

 

Dāvanas Ziemassvētkos – Ruma Pazinējiem

rums Don Papa Masskara

Don Papa Masskara GB

Dons Papa, saukts arī par Papa Isio, tiek uzskatīts par vienu no nedaudzajiem labi zināmajiem Filipīnu revolūcijas varoņiem. Don Papa ruma cukurniedres audzē tikai Negrosas salā, kas tiek uzskatīta par Filipīnu “cukura loku”. Auglīgajā, vulkāniskās izcelsmes augsnē aug saldākie cukurkoki. Don Papa Masskara ir pirmais garšvielu rums no šīs produktu saimes. Nosaukums Masskara ir veltīts tradicionālajam Masskara festivālam. Eksotiskās augļu un dažādu garšvielu notis piepilda rumu, bet pati garša ir salda un pikanta.

 

rums Kraken 0,7L

The Kraken Black Spiced

Kraken Black Spiced ir tumšs un spēcīgs rums. Izgatavots no unikāla Karību jūras reģiona melnā ruma ar garšvielām. Viens no visstraujāk augošajiem ruma zīmoliem The Kraken ir pasaulē pirmais melnais rums ar garšvielām, kas ievietots ikoniskā pudelē. Izbaudiet kanēļa, vaniļas un muskatrieksta garšu, un ļaujieties dzēriena burvībai. The Kraken ir sajaukts ar slepenām garšvielām un ir lieliski piemērots klasisko un jauno iecienītāko kokteiļu pagatavošanai vai kā šots. Perfekta dāvana svētkos kokteiļu cienītājiem! Un kopā ar kokteiļu aksesuāru komplektu ikviens dāvanas saņēmējs smaidīs, jo varēs iejusties bārmeņa lomā savās mājās.

 

rums Lazy Dodo

Lazy Dodo Rum

Lazy Dodo Rum ir radīts ar vislielāko rūpību un precizitāti, un tas ir patiess baudījums Jūsu garšas kārpiņām. Ar savu dzintara krāsu un vilinošo aromātu Lazy Dodo Rum valdzina ikvienu ruma cienītāju. Katrs malks atklāj harmonisku augstākās kvalitātes izturēta ruma maisījumu, kas rūpīgi atlasīts un prasmīgi sajaukts līdz pilnībai. Šī 0,7 l pudele ir ideāli piemērota tiem, kas novērtē smalkākās lietas dzīvē. Neatkarīgi no tā, vai baudāt klusu vakaru mājās vai rīkojat tikšanos ar draugiem, Lazy Dodo Rum ir ideāls sabiedrotais. Tā daudzpusība ļauj to baudīt tīru ar ledu vai kā pamatu Jūsu iecienītākajiem kokteiļiem. Šis izsmalcinātais rums ir saņēmis vairākus apbalvojumus, tostarp prestižo zelta medaļu Starptautiskajā ruma festivālā.

 

rums Deadhead Dark Chocolate

Deadhead Dark Chocolate

Deadhead Dark Chocolate ir 5 gadus vecs rums, kas pildīts ar kakao, jūtama kafijas, sviesta un vaniļas smarža, tumšās šokolādes atbalss, kas ir ļoti noturīga garšas buķete. Deadhead Rums ir premium klases ruma zīmols, kas piedāvā izcili drosmīgu, augstas kvalitātes rumu ar unikālu un netradicionālu raksturu. Šis zīmols, kas dibināts 2010. gadā, iedvesmojas no mirušo dienas svinībām un Meksikas dinamiskās kultūras, izmantojot šo iedvesmu, lai radītu neaizmirstamu ruma baudījumu. To rumu klāstā ir ikoniskais rums Deadhead Rum ar unikālu galvaskausa formas pudeli, kā arī dažādi citi augstākās kvalitātes rumi, tostarp baltais, tumšais un ar garšvielām.

 

Dāvanas Ziemassvētkos – Viskija Cienītājiem

viskijs Singleton 0,7L

The Singleton 12YO

12 gadus vecais skotu viskijs The Singleton 12YO tiek nogatavināts lielā daudzumā ozolkoka mucās. Rezultāts ir viegli baudāms single malt viskijs ar sulīga brūnā cukura, mīkstu vārītu ābolu un krēmveida īrisa notīm, ko vislabāk pasniegt labā draugu kompānijā.

 

viskijs Jura 10YO 0,7L

Jura 10YO

Jura spirta rūpnīca tika atvērta 1810. gadā un atdzima no jauna 1963. gadā. Tā atrodas uz tāda paša nosaukuma salas Skotijas rietumu piekrastē. Salas ūdens padara viskiju īpašu, jo tā ceļojums sākas no salas augstākajiem punktiem, to filtrē mežonīgie kalni un ceļojums beidzas destilācijas rūpnīcā. Jura 10YO ir destilētavas galvenais produkts, un tam ir raksturīgais priežu, graudaugu, vaniļas aromāts kopā ar krēmīgākām garšām, piemēram, karameles, sīrupa, medus un garšvielu pēcgaršu, kā arī nedaudz piparu un lakricas aromāta.

 

Dāvanas Ziemassvētkos – Degvīna baudītājiem

degvīns vodka Status Prestižs Mercedes

Status Prestižs Mercedes

Status Prestižs Mercedes degvīns ir Zlatagoras spirta rūpnīcas Ukrainā produkts. Starptautiskajā degustāciju konkursā Status ir ieguvis Zelta medaļu par izcilību, un tas tika atzīts par degvīnu, kas "nešķīst un nedeg". Status degvīna vienmērīgo garšu nodrošina tā izcilais destilācijas process. Tam ir viegla, maiga garša, un ir sajūta, ka dzerat vissmalkāko degvīnu, kāds jebkad radīts.

 

degvīns Rizhskiy Samogon

Rizhskiy Samogon

Rizhskiy Samogon (РИЖСКIЙ САМОГОНЪ - kriev. Rīgas kandža) ir augstas kvalitātes 43% kandža, kas ražota no tīra medus Rīgas zaļākajā rajonā - Mežaparkā. Pēc fermentācijas un dubultās destilācijas vara katlos tas tiek filtrēts caur Latvijas meža sūnām un aktivo ogli. Augstas kvalitātes 2 litru pudele ir lieliska dāvana īpašiem svētkiem, kāzām un kā vērtīgs suvenīrs no Latvijas.

 

Jaungada svinības – Pūķa gads

Saskaņā ar ķīniešu kalendāru 2024. gads ir Koka pūķa aizbildniecībā. Tā valdīšanas laiks no 2024. gada 10. februāra līdz 2025. gada 28. janvārim sola veiksmi un labklājību. Šī ir visspēcīgākā austrumu horoskopa zīme, kas simbolizē varu, spēku un enerģiju. Koka elements ir izaugsmes un attīstības apzīmējums. Krāsa - zaļa, nes pozitīvu auru, saistās ar dabas ziedēšanu un jaunu dzīvību. Spriežot pēc 2024. gada skaitļa - 8, prioritāte ir praktiskums un materiālā bagātība. Šī ir iespēja izdarīt milzīgu lēcienu uz priekšu, gūt atzinību un panākumus!

 

Kā svinēt Koka pūķa gadu?

Pūķa gadu sagaidot jums ir jāsarīko karaliska pieņemšana – augstākās kvalitātes svētku dzēriei un ēdieni. Ja Zaļais pūķis paliks neapmierināts, tad arī nepalīdzēs jaunajā gadā. Pārliecinieties, ka ir daudz sarkanu rotājumu, piemēram, virtenes un trauki uz galda. Tiek uzskatīts, ka spilgtas gaismas un sarkanā krāsa atvairīs ļaunos garus. Ne mazāk svarīga ir arī mūzika, sagaidiet pūķi ar skaļu mūziku, kā jau Jaungadam pienākas.

Jaunajam 2024. gadam izvēlieties īpašu tērpu, piemēram, kleitu ar platām piedurknēm. Lieliski der jebkura vakarkleita no satīna, brokāta un šifona. Jaungada kleitai vajadzētu mirdzēt kā pūķa zvīņām, jo vairāk kristālu, jo labāk. Vēlamās krāsas: sarkana, sudraba, balta. Taču dāvanām jābūt pieticīgām un praktiskām, ieteicams dāvināt pāra priekšmetus: krūzes, vāzes vai traukus.

vīna glāžu komplekts Riedel

 

Dāvanu komplektu idejas - dzērieni ar zīmola glāzēm

Spirits & Wine plauktos atradīsiet, piemēram, dāvanu komplektus ar divām glāzēm dāvanā, kā:

Vēl pieejams ir Komplekts Spritz bezalkoholisks un elpu aizraujošais Jameson ar statīvu īsteniem viskija mīļiem.

Taču, ja neesat īsti pārliecināts, ko no visa sortimenta uzdāvināt, dāvanu karte vienmēr ir īstais variants!

dāvanu kartes Spirits & Wine