Negroni kokteilis nāk no Itālijas un to pagatavo no vienādām Campari, džina un vermuta proporcijām. Dzērienu parasti pasniedz uz ledus kopā ar apelsīna šķēlīti vai apelsīna miziņu.
Alkoholisko sastāvdaļu kombinācija tam piešķir unikālu garšas profilu, vienlaikus rūgtu un saldu, tāpēc tas ir ideāli piemērots tiem, kas vēlās izmēģināt ko citu, nevis tradicionālos dzērienus, piemēram, viskiju vai martini.

 

Kāpēc gadu gaitā tas ir kļuvis tik populārs kokteilis? Vispirms, garšas profils padara to ideāli piemērotu baudīšanai īpašos gadījumos, piemēram, dzimšanas dienās, taču tas ir lieliski piemērots arī vienkāršai atpūtai kopā ar draugiem. Turklāt, pateicoties unikālajai sastāvdaļu kombinācijai, tas ir neticami daudzpusīgs, un to ir viegli uzlabot, veidojot jaunas versijas klasiskajai receptei.

Negroni ir apceļojis visu pasauli un kļuvis par vienu no iecienītākajiem kokteiļiem vēsturē. Tā ir mūžīga klasika, kas, šķiet, nekad neiziet no modes, un mūsdienās to var baudīt gandrīz jebkurā bārā vai restorānā. Jums noteikti to vajadzētu pasūtīt nākamreiz, kad dosieties izklaidēties kopā ar draugiem vai, ja vēlēsieties dzērienu pasniegt viesiem mājas ballītē.

 

negroni kokteilis ar aperol pudeli uz galda

Negroni kokteiļa variācijas - vieglas, dzirkstošas, stiprākas

Klasiskais Negroni ir viens no iecienītākajiem kokteiļiem visā pasaulē, taču daudzi cilvēki neapzinās, ka pastāv neskaitāmas tā variācijas. Katra variācija var būt tikpat unikāla un garšīga kā oriģinālā. Apskatīsim dažas no tām un noskaidrosim, kura ir Jūsu mīļākā.


Klasiskā Negroni recepte ir — Campari, džina un vermuta kombinācija, ko pasniedz ar ledu un apelsīna šķēlīti. Šādu kokteiļa variāciju parasti ir iespējams atrast dažādos pasaules kokteiļbāros.


Citi recepšu varianti, ja vēlaties mazliet dažādot dzērienu:

  1. Aperol Spritz ir vieglāks klasiskā kokteiļa negroni paveids. Campari vietā izmantojiet Aperolu un papildiniet dzērienu ar Prosecco, lai piešķirtu dzirksti un svaigumu.
  2. Džinu var aizstāt ar gāzētu ūdeni vai sodas dzērienu Sprite, lai radītu vieglāku versiju, nezaudējot īsto garšu.
  3. Ir pieejama vēl augstāka pakāpe, kas ne katram var būt pa prātam. Aizstāt džinu ar viskiju vai burbonu, piešķirot kokteilim garšas dziļumu.
  4. “White Negroni” - sarkanā liķiera vietā tiek izmantots aperitīvs Suze vai Lillet - lieliski, ja meklējat ko līdzīgāku ziedu aromātam.
  5. Tiem, kurus interesē kokteiļi ar zemu alkohola saturu, izmēģiniet pilnībā aizstāt alkoholu ar bezalkoholisko vermutu, piemēram, Lillet Non-Alcoholic. Kokteilim var pievienot ingvera alu vai Sprite.

 

Vai esat dzirdējis par Negroni Sbagliato?

Negroni Sbagliato ir klasiskā Negroni kokteiļa paveids, un tas strauji iekaro popularitāti visā pasaulē. Atšķirībā no tradicionālās receptes, kurā vienādās daļās tiek izmantots Campari, džins un vermuts, Negroni Sbagliato vermuta vietā tiek izmantots prosecco. Tas dzērienam piešķir saldāku un mazāk rūgtu garšu.

Šī kokteiļa stāsts ir tikpat interesants kā tā garšas profils. Viss sākās Milānā, kad bāra “Basso” bārmenis nejauši pievienoja prosecco vermuta vietā vienam no klientiem. Tā vietā, lai savu kļūdu labotu, viņš nolēma pasniegt šo dzērienu un tā radās Negroni Sbagliato!

Negroni Sbagliato recepte

Lai pagatavotu šo garšīgo kokteili mājās vienādās daļās samaisiet Campari, džinu un prosecco šeikerī, kas piepildīts ar ledu. Pasniedziet kopā ar ledu un apelsīna šķēlīti. 

 

negroni kokteilis ar ledu glāzē

Vai Negroni ir visizcilākais kokteilis, kas nāk no Itālijas?

Vieni izvēlās klasisko Negroni recepti, citi dod priekšroku variācijām, kurās Campari vietā tiek izmantoti, piemēram, liķieri vai Aperol. Turklāt pēdējā laikā ir kļuvuši populāri tādi dzērieni kā Aperol Spritz un Americanos, kas ir alternatīvas tradicionālajam Negroni.

Vienu lietu var teikt droši - Negroni noteikti ir nozīmīga itāļu kultūras sastāvdaļa, un to visā valstī ir iecienījuši pasniegt gan ballītēs, gan citos īpašos pasākumos. Tas ir iecienīts visā pasaulē, to pasniedz smalkos Ņujorkas restorānos un pat Londonas krodziņos, kur tas ir padarīts par neticami universālu dzērienu, kas spēj apmierināt visdažādākās gaumes.

Galu galā neviens nevar droši apgalvot, vai Negroni ir vai nav Itālijas izcilākais kokteilis, taču mēs zinām, ka tas noteikti ir viens no iecienītākajiem!