Rūgts, taču vienlaikus šarmants, gardais kokteilis ir bagātināts ar identiskām proporcijām džina, sarkanā vermuta un rūgtā vermuta, kas nodrošina izsmalcinātu līdzsvaru starp trīs alkoholisko dzērienu veidiem. Tradicionāli kokteilim tiek pievienota arī apelsīna šķēlīte vai miziņa, tādējādi iegūstot ikoniskā  Negroni kokteiļa šarmu. 

Tā elegantais ārējais tēls, kā arī pievilcīgā garša jau 20. gadsimta sākumā iekaroja ne tikai tā izcelsmes valsts – Itālijas - iedzīvotāju gaumi, bet arī ieguva vispasaules atzinību. Neatvairāmais kokteilis pirms dažiem gadiem uzsāka atkārtotu uzvaras gājienu popkultūrā, kad tas kļuva arvien pieprasītāks klubos un bāros, kā arī alkoholisko dzērienu baudītāju mājās. Būtiski atzīmēt, ka “Negroni” kokteilim piemīt visai aizraujoša un ar leģendām apvīta vēsture.

Līdzīgi kā citiem kokteiļiem, arī par “Negroni” izcelsmi eksistē dažādi nostāsti. Viena no populārākajām leģendām vēsta, ka “Negroni” ir mazliet pārveidota kokteiļa “Milano-Torino” versija, kas radās 19. gadsimta 60. gados Milānā, Itālijā. 

Oriģinālais nosaukums “Milano-Torino” ātri pārtapa jaunā apzīmējumā- “Americano”, jo šo alkoholisko dzērienu bija īpaši iecienījuši amerikāņi, kas bāros pieprasīja kokteilim pievienot nelielu daudzumu gāzētā ūdens. 

Savukārt par kokteiļa “Negroni” izcelsmes pilsētu var uzskatīt Florenci, kur šo dzērienu popularizēja ģenerālis Kamillo Negroni, kas bija īpaši iecienījis Florences bāru “Cafe Casoni”.

Leģenda vēsta, ka ģenerālis ilgāku laika posmu uzturējās Amerikas Savienotajās Valstīs, būdams kovbojs Mežonīgo rietumu reģionā, turklāt aktīvi iesaistoties azartspēļu industrijā Ņujorkā. Pēc Amerikā pavadītā laika Kamillo Negroni 1919. gadā devās uz Florenci, kur bārā “Cafe Casoni” palūdza pazīstamam bārmenim izveidot viņa mīļāko kokteili - “Americano” ar nelielām izmaiņām un papildinājumiem.

Vēloties izbaudīt stiprāku “Americano” kokteiļa versiju, alkoholiskā dzēriena sastāvs tika modificēts - gāzētais ūdens tika nomainīts ar džinu, kā arī citrona miziņas  vietā, kas parasti rotā “Americano” kokteiļus, tika pievienots apelsīna gabaliņš. Citi bāra apmeklēji pamanīja ģenerāļa pasūtīto intriģējošo kokteili, tādēļ arī viņi bārmenim sāka pieprasīt “Kamillo Negroni dzērienu”. Vēlāk dzēriens kļuva pazīstams tieši kā “Negroni” kokteilis, un tā popularitāte turpināja strauji augt.

Negroni ģimene novērtēja kokteiļa cienītāju pieaugošo skaitu un dzēriena popularitāti, tādēļ 1919. gadā Trevizo pilsētā nodibināja Negroni spirta rūpnīcu, kurā tika uzsākta jau gatava “Negroni” kokteiļa maisījuma ražošana, to nosaucot par “Antico”.

Interesanti, ka kokteiļa “Negroni” izcelsmes vietu var apmeklēt arī mūsdienās - lai gan bārs  “Cafe Casoni” jau gadiem ir slēgts, tā  vietā šobrīd atrodas “Giacosa Cafe”, kurā pie sienas 2019. gadā tika uzstādīta plāksne, godinot “Negroni” kokteiļa 100. gadadienu. 

“Negroni” kokteiļa slava ir augstu novērtēta ne tikai Itālijā, bet arī visā pasaulē- 2013. gadā tika aizsākta tradīcija - rīkot “Negroni nedēļu”, kurā ik gadu piedalās tūkstošiem pasaulē zināmu bāru un restorānu. Šīs tradīcijas ietvaros apmeklētājiem tiek pasniegti gan klasiskie “Negroni” kokteiļi, gan šo kokteiļu variācijas, lai joprojām atgādinātu un popularizētu šo tik pazīstamo un lielisko itāļu izcelsmes dzērienu. “

Negroni” alkoholiskais dzēriens neapšaubāmi tiek plaši patērēts un novērtēts arī 21. gadsimtā, ieņemot eleganta un izsmalcināta dzēriena reputāciju kokteiļu pasaulē.

Negroni recepte 

Recepte

 

Sastāvdaļas:

• 30 ml Campari bitters.
• 30 ml rozā, saldais vermuts.
• 50 ml džins.
• 1 apelsīna daiviņa vai miziņa dekorēšanai.

Kokteiļa pagatavošanas soļi

Pirmais solis:
Maisītāja glāzē ielieciet ledu un ielejiet džinu, Campari un saldo vermutu. Kārtīgi samaisiet visas sastāvdaļas, lai tās būtu pietiekoši atdzesētas.


Otrais solis:
Piepildiet kokteiļa glāzi ar ledu un ielejiet sajauktās dzēriena sastāvdaļas glāzē. Nogrieziet nelielu apelsīna šķēlīti un iespiediet tā sulu glāzē, bet apelsīna miziņu pievienojiet dzērienam kā papildus dekorāciju. Dzēriens ir gatavs baudīšanai!