Ir vairāki termini, tostarp “virgin”, “zero proof”, “botāniskais dzēriens” un "bezalkoholiskais dzēriens", lai nosauktu tikai dažus no tiem. Pēdējo gadu laikā, reaģējot uz alkohola atturības kustības uzplaukumu, tirgū parādās arvien vairāk jaunu zīmolu, no kuriem daži ir radīti kā tradicionālo stipro alkoholisko dzērienu bezalkoholiskie aizstājēji, bet citi sevi prezentē kā kaut ko pavisam jaunu.

Saskaņā ar kodeksu termini “destilēti stiprie alkoholiskie dzērieni” un "stiprie alkoholiskie dzērieni" attiecas uz vielu, kas pazīstama kā etilspirts, etanols vai jebkura veida vīna spirts. Saskaņā ar šo definīciju bezalkoholiskie stiprie alkoholiskie dzērieni vispār nav stiprie alkoholiskie dzērieni, lai gan tie ir izstrādāti, lai pildītu to pašu funkciju: tas ir dzerams, sajaucams, sarežģīts dzēriens, kas paredzēts pieaugušo lietošanai. (Patiešām, bezalkoholiskie stiprie alkoholiskie dzērieni bieži vien maksā tikpat, cik to alkoholiskie analogi).

 

Tekstūras sarežģītības panākšana bez alkohola

Panākt optimālu bezalkoholisko stipro alkoholisko dzērienu tekstūru un garšu ir grūti. Etanols veic virkni garšas un pieredzes uzlabošanas aspektu oriģinālajos dzērienos. Alkohola priekšrocības:

  • Tas darbojas kā šķīdinātājs, kas pārnes vairāk garšas un smaržu savienojumu nekā ūdens vai tauki.
  • Tas ir maisītājs, kas uzkarsē aukslējas un kaklu, tādējādi palielinot garšas intensitāti.
  • Tas ir biezinātājs, kas šķidrumam piešķir viskozitāti un glikolu.

Viena no metodēm, kas palīdz veidotot spirta tekstūru un garšu, ir destilēt produktu ar spirtu un pēc tam to noņemt. Alkohols un ūdens pārtvaicējas dažādās temperatūrās, kas darbojas, lai atdalītu etanola un ūdens destilātu, ko sauc par hidrosoli. Kategorijas līderis Seedlip bija pirmais, kas izmantoja šo metodi, aizgūstot šo paņēmienu no 17. gadsimtā izdotās grāmatas “Destilācijas māksla”. Seedlip katru botānisko vielu atsevišķi destilē ar spirtu un pēc tam atkārtoti destilē, lai atdalītu spirtu.

 

Sajaukšana pret destilāciju

Alternatīva destilācijai ir sajaukšana - process, kurā tādas sastāvdaļas kā ekstrakti, cukurs, skābes un konservanti tiek sajaukti kopā ar ūdeni. Lyre's izvēlējās destilāciju, jo uzņēmums uzskata, ka tā nodrošina labāku garšu.

Viņu misija ir nodrošināt garšas profilu, kas pēc iespējas tuvāks oriģinālajiem alkoholiskajiem dzērieniem. Izmantojot tradicionālo destilāciju apvienojumā ar dealkoholizāciju vai destilāciju ar tvaiku, var iegūt ūdeņainu dzērienu. Lyre's izvēlējās radīt kaut ko līdzīgu esošajiem stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem, piedāvājot 13 produktu aizstājējus kā džins, rums un dzirkstošais vīns. Šis uzņēmums vēlas, lai Jūs varētu pagatavot to, ko zināt, un, ja vēlaties dzēriena bezalkoholisko versiju, vienkārši paņemat citu pudeli.

 

Par Lyre's bezalkoholiskajiem alkoholiskajiem dzērieniem

Daudzus gadus veidotā Lyres izsmalcinātā klasisko bezalkoholisko stipro alkoholisko dzērienu sērija ir radusies, meklējot iespēju padarīt neiespējamo par iespējamu. Piedāvāt alternatīvu tiem, kuri nevēlas lietot alkoholu, bet tomēr vēlas baudīt jautrību un saviesīgu atmosfēru vakarā vai ballītē.

Katrs Lyres dzēriens izskatās un garšo gluži tāpat kā oriģināls. Tomēr alkohola trūkums ļauj svinētājiem saglabāt skaidru prātu. Un baudīt lieliskus bezalkoholiskos kokteiļus!

 

Kā Lyre’s produkti ir piemēroti vegāniem?

Dzērienā nav dzīvnieku izcelsmes produktu vai to atvasinājumu. Turklāt arī pudele, etiķete un līme ir bez dzīvnieku izcelsmes produktiem.

 

Lyres’s produkti Spirits&Wine plauktos

1. Lyre's Dry London Džins

Mīli džinu, bet meklē bezalkoholisku un mazkaloriju variantu? Lyre's Dry London atspoguļo klasiskā džina būtību - ar 0% alkohola un 10 kalorijām uz 100 ml. Spēcīga kadiķu un citrusaugļu garša, bet zemes notis piepilda aukslējas, kam piemīt jaukas vīna garšas īpašības. Piparmētra piešķir siltumu un nodrošina sausu nobeigumu.

 

lyres clover club kokteilis

Lyre's Clover Club

Līdzīgi kā daudzi no pirms aizlieguma perioda tapušajiem dzērieniem, arī “Clover Club” tika atklāts no jauna, un tas pamatoti tiek uzskatīts par klasiku, jo olu baltumu, aveņu sīrupa un svaigu aveņu kombinācija rada apburošu augļu baudījumu. Ielieciet visas sastāvdaļas šeikerī, pievienojiet ledu, spēcīgi sakratiet un pārlejiet glāzē. Dekorējiet ar svaigām avenēm un baudiet bezalkoholiskā džina kokteili jau šovakar!

Sastāvdaļas:

  • 60 ml Lyre's Dry London Gin
  • 10ml augstākās kvalitātes aveņu sīrups
  • 30ml citrona sula
  • 10ml olu baltums
  • 5ml baltā cukura sīrups
  • 4 svaigas avenes

 

2. Lyre's White Cane Rums

Šis unikālais dzēriens ir radīts, lai atspoguļotu maigi izturēta baltā ruma būtību ar atšķirīgām un mūsdienīgām garšām. Izgaršojiet dāsnas garšas ar ozolu un cukurniedrēm, kas nodrošina perfektu platformu marcipāna, apelsīnu un kokosriekstu garšas izcelšanai. Nedaudz piparots nobeigums nosusina garšu, to nepārspīlējot.

Izbaudiet kā klasisku dzērienu ar ledu vai sajauciet ar svaigu laimu, piparmētru un nedaudz sodas ūdens, lai pagatavotu Lyre's Mojito. Drosmīgākie var sakratīt Lyre's White Cane ar svaigu laimu, lai pagatavotu Lyre's Classic Daiquiri.

 

3. Lyre's Italian Spritz

Šis unikālais aperitīvs iemūžina spilgti oranžā itāļu rūgto spritz stila būtību ar atšķirīgām un mūsdienīgām garšām. Apelsīnu saldums lieliski saplūst ar rabarberu sarežģīto un savelkošo garšu, noslēdzot dzērienu ar sausu un gardu atsvaidzinājumu.

Iespējams, šis ir viens no gardākajiem spritz stila dzērieniem, ko jebkad nobaudīsiet. Brīnišķīga viegli rūgtena apelsīna, vasaras augļu un svaigu citrusaugļu kombinācija ar viegli dzirkstošu dzērienu vienā glāzē.

Sastāvdaļas:

Ielieciet sastāvdaļas lielā vīna glāzē, piepildiet ar ledu un samaisiet. Varat dekorēt ar piparmētru.