Kāzu plānošana var radīt lielu stresu. Jūs mācāties veikt vairākus uzdevumus vienlaicīgi, un brīvā laika patiešām nav daudz. Piemēram, izveidot dzērienu karti var šķist nesvarīgi, taču, Jūsu viesi nebūs laimīgi, ja stiprais alkohols nebūs pareizi aprēķināts vai vispār neapmierinās viesu vēlmes.

 

Daudzi pāri izvēlas raksturīgos kokteiļus, lai izklaidētu savus viesus - dzērienus, kas jaunlaulātajiem kaut ko nozīmē, vai tādus, kas sasaucas ar gadalaiku vai kāzu tēmu. Izdomāt, kādu alkoholu pasniegsiet kāzās, varētu būt viena no jautrākajām plānošanas daļām. Tāpēc, lai tas nebūtu tik apgrūtinoši, mēs esam sagatavojuši 8 lietas, kas Jums jāņem vērā, izvēloties alkoholu kāzām.

 

8 lietas, ko ņemt vērā, izvēloties alkoholu kāzām

1. Izvairieties no visiem alergēniem

Lai gan visbiežāk sastopamie alergēni, piemēram, zemesrieksti un piens, visticamāk, nav tās sastāvdaļas, ko esat apsvēris savos kokteiļos, tomēr vajadzētu apzināties visas alerģijas, kas var rasties no augļu kokteiļiem.

Labākais veids, kā izvairīties no alergēnu klātbūtnes sev tīkamā dzērienā, ir uzskaitīt tā sastāvdaļas, jo īpaši, ja tas nav plaši izplatīts kokteilis. Ja Jums ir laiks un resursi, varat arī sazināties ar viesiem, lai informētu par iespējamiem alergēniem un pārliecinātos, ka viņi ir informēti par to, ko Jūs pasniegsiet.

2. Ievērojiet gadalaiku

Paturiet prātā, kurā gadalaikā notiek Jūsu kāzas. Vasara tradicionāli ir populārākā kāzu sezona, un nekas nevar būt atsvaidzinošāks par šampanieti ar svaigiem augļiem. Paturiet prātā, kāda veida kokteiļi un alkoholiskie dzērieni atbilst sezonai, un Jums būs dzērienu karte, kas sasaucas ar sezonu.

3. Izvēlieties atmiņā paliekošus nosaukumus

Daudzi pāri mēdz nosaukt kokteiļus interesantos nosaukumos, lai pārsteigtu savus viesus. Piemēram, ja Jums ir “Gatsby” tematikas kāzas, apsveriet iespēju kokteiļus nosaukt pēc filmu nosaukumiem vai dziesmu vārdiem.

4. Pielāgojieties kāzu tēmai

Jums jācenšas saskaņot dzērienus ar Jūsu kāzu tēmu, ja Jums tāda ir. Kokteiļu krāsas var saskaņot ar kāzu galvenajām krāsām. Ogu mojito var labi saderēt ar lielāko daļu košo krāsu atkarībā no izmantotajiem augļiem. Galvenais, lai Jūsu kāzām ir stils.

5. Kokteiļiem nav jābūt alkoholiskiem

Daudzi cilvēki izvēlas rīkot sausās kāzas, ja viņi nav lieli dzērāji, taču izmaksas ir vēl viens apsvērums. Neatkarīgi no tā, vai plānojat atvērtā bāra vai sausās kāzas, Jūs varat atrast virgin vai bezalkoholiskus kokteiļus, ko pasniegt saviem viesiem.

Kāzas bez alkohola joprojām var būt tikpat jautras kā kāzas ar atvērtu bāru, taču jums, iespējams, to būs nepieciešams kompensēt ar citiem izklaides veidiem.

6. Vērojiet dienas laiku

Laiks, kad rīkojat savas kāzas, var būt arī būtisks faktors, kas nosaka, kādus kāzu kokteiļus  pasniegsiet. Piemēram, vakara kāzām varat izvēlēties stiprākus dzērienus.

Tomēr brokastu kāzām nav jābūt sausām - Jūs atradīsiet daudz dzērienu, kas labi iederās dienas sākumā. Mimozas ir vienkārši dzērieni, kas labi sader ar jebkāda veida brokastu ēdieniem.

7. Nesarežģijiet visu

Jums nav no jauna jāizgudro ritenis. Ja Jums ir mīļš kokteilis, izvēlieties to pasniegt. Lai gan būtu jauki visu sasaistīt kopā, tomēr viesiem varat piedāvāt standarta dzērienus, ko viņi atpazīst.

8. Eksperimentējiet ar dažādiem kokteiļiem

Tāpat kā Jūs dodaties uz tortes degustāciju, apsveriet iespēju rīkot šādu degustāciju arī saviem kāzu kokteiļiem. Tās laikā varat smelties idejas.

Noderīgi! Neizderto alkoholu var atgriezt atpakaļ

Dzērienu nekad nevar būt par daudz, bet ja tomēr gadījies iegādāties pārāk daudz dzērienus, Spirits & Wine piedāvā ērtu iespēju atgriezt privātajiem vai uzņēmuma pasākumiem iegādāto preci 14 kalendāro dienu laikā no to iegādes dienas. Alkohola atgriešanas noteikumi →

 

alkohola kokteiļi kāzu galdā

Ar ko sākt, izvēloties dzērienus kāzām?

Izvēloties dzērienus kāzām, sāciet ar budžeta noteikšanu, kas ietver dzērienu izmaksas. Alkohola kalkulators kāzām var ļoti palīdzēt. Lai aprēķinātu kāzām nepieciešamo alkohola daudzumu, rēķiniet, ka vidēji 2-3 dzērieni aizies uz viesi pirmajā stundā un 1-2 dzērieni uz viesi katrā nākamajā stundā. Reiziniet to ar viesu skaitu, lai iegūtu aptuveno kopējo nepieciešamo dzērienu skaitu.

Pārrēķiniet dzērienus pudelēs, pamatojoties uz pudeļu izmēriem, ko plānojat pasniegt (piemēram, 750 ml vīna pudeles vai 1 litra stipro alkoholisko dzērienu pudeles). Vienmēr nedaudz nodrošinieties un piedāvājiet arī bezalkoholiskos dzērienus. Pasākuma laikā uzraugiet patēriņu, lai vajadzības gadījumā veiktu korekcijas. Ņemiet vērā savu viesu vēlmes, vai viņi dod priekšroku vīnam, kokteiļiem, dzirkstošajam vīnam vai alum.

 

Iecienītākie kāzu alkohola veidi

Šampanietis

Šampanietis ir mūžīga un klasiska izvēle. Dzirkstoša šampanieša glāze nozīmē eleganci un svinības, tāpēc tas ir viens no galvenajiem kāzu dzērieniem. Viens no populārākajiem šampaniešiem ir Moët & Chandon, kas ir slavens ar savu grezno garšu un dzirkstošo dzirkstošumu. Rīgas šampanieša un kāzu tortes savienojums ir apburoša kombinācija, kas rada saldu un svinīgu brīdi visiem viesiem.

Prosecco un vīns

Papildus šampanietim vēl viena populāra izvēle ir prosecco. Tas piedāvā vieglu un atsvaidzinošu alternatīvu, kas bieži vien ir finansiāli izdevīgāka nekā tradicionālais šampanietis, tomēr joprojām saglabā izsmalcinātu šarmu. Īpaša vieta kāzās ir arī vīnam, kas ir daudzveidīgs šķirņu klāsts. Sarkanie, baltie un sārtie vīni ir lieliskas izvēles iespējas, jo tie ir piemēroti dažādām gaumēm un papildina dažādus kāzu ēdienkartes ēdienus.

Bezalkoholiskie dzērieni

Viesiem, kuri dod priekšroku bezalkoholiskajiem dzērieniem, bezalkoholiskais alus, vīns un mokkteiļi ir atspirdzinošs un aromātisks risinājums. Šie radošie kokteiļi ir veidoti tā, lai imitētu klasiskos kokteiļus bez alkohola, tādējādi nodrošinot, ka visi klātesošie var piedalīties svinībās un nejusties atstumti.

Ledus vīni

Tiem, kas meklē unikālu un greznu pieskārienu, lieliska izvēle ir ledus vīni. Šos retos un sulīgos vīnus gatavo no vīnogām, kas ir sasalušas uz vīnogulājiem, tādējādi iegūstot koncentrētu un intensīvi saldu garšu. Pasniegti atdzesēti, ledus vīni piešķir greznuma pieskārienu jebkurām kāzu svinībām.

 

Piesakiet dzērienus kāzām jau šodien!

Tālrunis: +371 294 52 579
E-pasts: [email protected]