Lēnām pavadot vasaras steigu un atceroties piedzīvoto, tā vien gribas iekrist mīkstā klubkrēslā, vērot dārzā rotaļājamies rietošo sauli un baudīt ko atslābinošu. Tā nu es izmēģināju piecus vienkārši pagatavojamus kokteiļus, kuru sastāvdaļās ir ābolu sula. Nedēļas nogalē aizbraucu uz laukiem, salasīju ābolus, draudzīgi sarunāju ar kaimiņiem tos izspiest un ļāvos iedvesmai. Kokteiļi bija pilnīgāki un garšoja daudz piesātinātāk, nekā bāros degustētie dzērieni.

Ieteikums – svaigi spiesta ābolu sula var būt ļoti stipra, tādēļ pirms to izmanto, pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno tai ūdeni, lai iegūtu baudāmu garšu un konsistenci.

Protams, ja nav iespējas izmantot svaigo sulu, droši izvēlies kādu no veikalos atrodamajām, arī tur ir no kā izvēlēties – nektāri, sulas dzērieni, kā arī biezākas un dabīgākas sulas

 

  1. Kokteilis “Lady”

Pārsteidz un iepriecini savu lēdiju ar šo gardo un vizuāli pievilcīgo kokteili.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

50 g  rums Bacardi (gaišais);

25 g  liķieris Malibu;

75 g dzērveņu sula;

75 g  ābolu sula;ledus.

Pagatavošana: Visas minētās sastāvdaļas sajauc un pievieno ledu. Glāzi dekorē ar ābolu šķēlītēm, mazliet pārkaisītu kanēli un mīlestību.

2. Kokteilis “Spicy apple”

Viss vienkāršais ir ģeniāls. Tikai divas sastāvdaļas, bet ja izmantosi svaigi spiestu ābolu sulu, tik izteiksmīga garša vēl nebūs baudīta.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

50 g rums Captain Morgan Spiced;

150 g ābolu sula;

svaigs ābols.

Pagatavošana: Rumu un ābolu sulu ielej katliņā un uzkarsē – vēlams līdz 70 °C. Ābolu sagriež šķēlītēs. Gatavu karsto dzērienu uzlej uz ābola šķēlītēm un pasniedz dekorētu ar kanēļa standziņu un pievienotām piparmētru lapiņām. Lieliski garšos arī mazliet atdzisis.

 

3. Kokteilis “Ingvera groks”

Šis būs lielisks sabiedrotais vēsākiem vakariem uz balkona vai terases draugu kompānijā.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

50 g LB  džins;

120 g ābolu sula;

10 g laima sīrups;

50 g svaiga ingvera sakne;

120 g ābolu sula;

10 g laima sīrups.

Pagatavošana: Ingvera sakni sagriež ripiņās, ielej katliņā pārējās kokteiļa sastāvdaļas un uzkarsē aptuveni  līdz 80 °C. Pasniedz dekorētu ar augļiem. Lieliski der citrusaugļi, var krūzē ielikt kanēļa standziņu.

 

4. Kokteilis “Apple Martini”

Kokteilis bez Martini! Dzerot šo, sajutīsies kā pats Džeimss Bonds.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

40 g Absolut Vodka;

40 g Jim Beam Apple;

40 g ābolu sula.

Pagatavošana: Visas sastāvdaļas lej šeikerī. Un, protams, - sakratīt, bet nemaisīt! Pasniedz lielā glāzē, dekorētu ar augļiem – āboliem, bumbieriem vai kokteiļu ķiršiem.

 

5. Kokteilis “Ābolu pīrāgs”

Kur nu vēl klasiskāk! Un, tomēr, bez šī nu nekādi nevaru iedomāties savu rudens sezonu.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

20 g Absolut Vodka;

20 g ābolu sula;

kanēlis;

apelsīna vai ābola šķēlīte.

Pagatavošana: Mazajā “šotu” glāzītē ielej vodku, tad ābolu sulu, pārkaisa kanēli un uz glāzītes maliņas uzliek apelsīna šķēlīti. Tieši tik vienkārši! Gadiem ejot, šis ir un paliek viens no maniem iecienītākajiem dzērieniem ballītēs.

 

Mēdzu improvizēt - ne tikai mājās, bet arī  bāros lūdzu taisīt “lielo versiju”. Proti – sastāvdaļas dubultot un taisīt kā “long drinku”. Ja vēlos baudīt ļoti vieglu dzērienu, palūdzu pievienot arī negāzētu ūdeni. Izklausās dīvaini, bet šovasar šis bija mans TOP dzēriens. Pats labākais, ka baudot šādus vieglus kokteiļus, kur pievienots arī ūdens, otrā dienā organisms ir ļoti pateicīgs.

Lai sākas rudens ar mirdzošām saules un ābolu garšām tavā glāzē!