Katrai valstij ir savs tradicionālais alkoholiskais dzēriens, kuru vajadzētu nogaršot ikvienam. Tas nav svarīgi vai Jūs to darāt ceļojuma laikā, vai mājas svinībās, jo jaunu garšu iepazīšana ir patīkams un interesants piedzīvojums.

Alkoholiskie dzērieni internetā ir pieejami plašā piedāvājumā, tāpēc atliek vien izdomāt, kuru no visiem vēlēties un doties to iegādāties. Šeit ir apkopoti vairāki populārākie alkoholiskie dzērieni no dažādām kultūras bagātām valstīm.

 

Meksika – tekila

Meksika ir tekilas dzimtene, tas ir ne tikai meksikāņu tradicionālais dzēriens, bet šī valsts ir vienīgā, kas to gatavo pārdošanai. Tekilu gatavo no zilās agaves sulas un tā alkohola saturs ir no 38 – 43%. Tradicionāli visā pasaulē tekilu dzer ar sāli un šķēli citrona vai laima, taču meksikāņi to dzer tīrā veidā. Dažos valsts reģionos to ir iecienīts dzert kopā ar Sangritu - apelsīnu un tomātu sulas sajaukums, kam pievienots čili pipars.

 

Portugāle – portvīns

Portvīns ir portugāļu stiprinātais vīns, kam sulas rūgšanas laikā pievieno spirtu, lai saglabātu dabīgo sulā esošā cukura daudzumu. Tā alkohola saturs ir no 18 – 20% un tas tiek turēts ozolkoka mucās, bet izcilākie portvīni tiek turēti stikla pudelēs. Valstī tiek uzskatīts, ka viena pudele portvīna pietiek uz 12 cilvēkiem, lai to atvērtu, piemēram, pie desertu galda. Ziemā var pagatavot lielisku karsto dzērienu, it īpaši, ja tas ir saldais portvīns.

 

Šveice – absints

Tradicionālais Šveices dzēriens satur lielu akoholisko saturu no 55 – 85% un tas ir uzlējums, kas veidots no vairākiem zālaugiem. Dzērienā ir arī viens no narkotisko vielu saturošiem augiem – vērmele, kas agrākos laikos pietiekami lielā daudzumā radīja halucinācijas. Absintu bauda dažādos veidos, to dedzinot, tīrā veidā un arī ar to aplejot cukura gabaliņu.

 

Itālija – Limoncello

Lai gan Itālija ir slavena vīnu zeme, tās otrs iecienītākais dzēriens ir Limoncello. Tas ir liķieris, kura specifisko garšu iegūst no citrona miziņas un tā alkohola saturs ir 38%. Šo dzērienu bauda aukstu un arī no aukstām jeb sasaldētām glāzēm, kas izņemtas no saldētavas.

 

Krievija – degvīns

Degvīnam jeb tautā vodkai ir neitrāla garša un smarža, kas parasti satur 40% alkohola. Ir tīrie degvīni, bet ir arī degvīni ar vaniļas, upeņu, piparu un citronu garšu, kas noder kokteiļu jaukšanai, bet lielākoties to dzer tīrā veidā.

 

Kuba – rums

Kubieši mīl rumu, tāpēc to malko visās dzīves situācijās un uzskata to par neatņemamu viņu dzīves sastāvdaļu. To var dzert gan tīrā veidā, gan jaucot kokteiļos un tas ir ļoti populārs, jo ir kā bāze daudziem slaveniem pasaules kokteiļiem, kā, piemēram, Mohito.

 

Īrija – viskijs

Īri viskiju bauda tīrā veidā un pat reti pievieno ledu, jo uzskata, ka tādējādi pazūd viskija garša. Tas ir ozolkoka mucās izturēts dzēriens ar 40 – 50% alkohola saturu. Sākotnēji viskijs tika izgatavots kā anestēzijas līdzeklis, un tā gatavošanas māksla nāk no Skotijas.

 

Vācija – Schnapps

No stipro dzērienu plašā klāsta Vācijā ir iecienīts dzēriens Schnapps, ja, protams, neņem vērā arī alu. Tas tiek gatavots no dažādiem augļiem, garšaugiem un garšvielām un to ieteicams baudīt tīrā veidā, lai vislabāk sajustu neparasto augļu sajaukumu.

 

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.