Melnais balzams Latvijā tiek gatavots kopš 1752. gada. Baltu leģenda vēsta, ka to sākotnēji izgatavojis vietējais farmaceits, kā ārstniecisku eliksīru slimajai Katrīnai Lielajai. Tāpēc arī mūsdienās tas tiek izmantots tradicionālajā medicīnā, kā saaukstēšanās līdzeklis un palīgs gremošanas problēmu ārstēšanai.

Klasiskā Riga Black Balsam krāsa tiek pielīdzināta melnai kafijai. Tas ir izgatavots no 24 dabīgām sastāvdaļām, tostarp 17 augu izcelsmes sastāvdaļām. Tās labi savijas kopā un veido daudzpusīgu garšu.

Šeit ir dažas no mūsu iecienītākajām aukstā laika receptēm brīvdienām vai vēsam vakaram mājās, tāpēc atrodi savu mīļāko vilnas džemperi, uzliec filmu un izbaudi kādu no Riga Black Balsam karstajiem dzērieniem.

 

1. Karstais upeņu balzams


Šis dzēriens ir fantastisks un garantēts pūļa iepriecinātājs. Ikvienam patiks upeņu gardais sildītājs, un jūs izbaudīsiet sagatavošanas procesu, jo to ir tik viegli pagatavot. Turklāt šis dzēriens atgādina svētku sajūtu, tāpēc kanēlis ir galvenais elements šī karstā dzēriena pagatavošanā.

Nepieciešams:

Nedrīkst pieļaut dzēriena uzvārīšanos. Dekorējiet to ar apelsīna šķēlītēm un kanēļa standziņu, kas piešķirs papildu garšu un aromātu. 

 

2. Pieaugušo karstā šokolāde


Nav nekā labāka, lai sasildītos, kā ar mājās gatavotu pieaugušo karstās šokolādes recepti! Šī kakao krūze ir bagātīga un krēmīga, ar intensīvu šokolādes garšu, kuru papildina piparmētra. Ja jums nepatīk putukrējums, tad varat to aizstāt ar maziem zefīriņiem.

 

Nepieciešams:


Vispirms katlā uzsilda pienu  ar kakao, tad pievieno balzamu. Rotā ar biezu putukrējuma kārtu. 

 

3. Mīļais rozmarīns

Nav tik grūti saprast, kāpēc šīs sastāvdaļas iet kopā tik labi. Ābolu sula un rozmarīns sader kopā lieliski un šim kokteilim ir ideāls salduma daudzums.

Nepieciešams:


Rotājiet dzērienu ar rozmarīnu, jo tas ļaus ne tikai to sagaršot, bet arī sajust. 

 

4. Balzama Latte

Šis dzēriens nu gan būs īstiem kafijas mīļiem. Jūs būsiet pārsteigti, cik ātri ir iespējams sasildīties ar šo dzērienu ierastās vakara kafijas vietā. 

Nepieciešams:


Vispirms glāzē ar ledu pievienot espresso kafijas šotu un Rīgas Melno Balzamu Espresso. Tad uzkarsēt pienu, ieliet glāzē virs balzama un kafijas. Lai gardi!