Vai zināji, ka Plantation rums nāk no Francijas? Uzņēmējs Alexander Gabriel uzsāka savu ieceri par ruma destilāciju vien 23 gadu vecumā, kad pārpirka Maison Ferrand rūpnīcu Konjaka reģionā.

Vairāki Plantation rumi ietilpst Spiced rumu kategorijā – tie ir rumi, kuri ir bagātināti ar dabīgām garšvielām. Piemēram, Plantation Pineapple savu izteiksmīgo garšu iegūst, rumu nostādinot uz augstākās kvalitātes ananasiem.

Noskaties šo video, kurā dzērienu eksperts Rihards Piternieks iepazīstina ar Plantation rumu plašo klāstu. Kopā ar radio personību Sandu Dejus uzzini, kādu lomu ruma izveidošanā spēlējuši pirāti, kā arī iemācies vienkāršu, bet gardu ruma kokteiļu receptes!

 

“Dzērienu eksperts” ir raidījumu seriāls, kurā satiekas profesionāls dzērienu eksperts un kāda sabiedrībā zināma personība jeb tautas balss. Raidījuma laikā dzērienu eksperts prezentē kādu zīmolu vai dzēriena tipu, savukārt tautas balss uzdod jautājumus. Tiek izzināti dažādu dzērienu noslēpumi, interesanti fakti, baudīšanas padomi, kā arī kokteiļu receptes.