Kad Jūs domājat par Peaky Blinders, Jūs domājat arī par viskiju un vīriešiem uzvalkos. Daudzi cilvēki vēlētos nobaudīt to pašu viskiju, kas tiek dzerts seriālā. Tikai jautājums ir, kādu viskiju viņi dzer seriālā?

Viskijs, kas tiek dzerts seriālā Peaky Blinders, ir Gallglennie Whiskey. Tomēr šis viskijs patiesībā neeksistē, bet to izdomāja seriāla veidotāji. Starp citu, aktieri filmēšanas laikā nedzer īstu viskiju. Viskija vietā viņi lieto tēju.

Vai seriāla Peaky Blinders panākumi ir devuši idejas ambicioziem uzņēmējiem? Tā varētu šķist, ja paskatās uz Peaky Blinder viskiju, īru viskiju, kas tiek ražots, atsaucoties uz slaveno seriālu. Šis Īrijas Korkas grāfistes reģionā destilētais viskijs kopš tā iznākšanas ir izraisījis lielu interesi. Dzēriens ir ne tikai atsauce uz seriālu, bet arī spēcīgs konkurents citiem īru viskijiem.

 

Peaky Blinder viskija garša

Viss sākās Sadler Distillery, britu ģimenes uzņēmumā, kas kopš 1861. gada specializējas destilācijā un alus darīšanā. Seriāla Peaky Blinders panākumi viņiem radīja ideju: kāpēc gan nepiedāvāt viskiju programmas krāsās?

Sadleru ģimene uzsāka šo projektu un drīz vien sāka ražot īru stila viskiju. Tam piemīt visas tipiski īru dzērienam raksturīgās īpašības: tas ir trīskārtēji destilēts Blend (tradicionāla īru metode), kas ražots Korkas reģionā.

Tam ir sabalansēta, izteikta augļu garša ar lielisks svaigums. Kafijas un koksnes aromāts. Rezultāts ir tāds, kas atbilst mūsdienu īru viskijiem. To var atpazīt pēc tumšās dzintara krāsas.

 

Viskija pudeles dizains

Arī no mārketinga viedokļa Sadler ir paveicis labu darbu. Uz Peaky Blinder viskija pudeles lepni redzams Stīvena Makhikija portrets, kas zīmēts, kad viņam bija 25 gadi. Viņš dzimis 1879. gadā un bija galvenais Peaky Blinders bandas dalībnieks. Viņš bija pazīstams ar saviem sieviešu tetovējumiem uz abām rokām.

Kopš viskija iznākšanas tas ir ieguvis pat vairākus apbalvojumus. Sadler spirta rūpnīca piedāvā arī citus alkoholiskos dzērienus, kas veltīti Peaky Blinder bandai, tostarp džinu, rumu ar garšvielām, viskija liķieri un citus!

Uz katra produkta ir attēlots kāds no bandas dalībniekiem. Pietiekami daudz, lai uzkurinātu leģendu. Un balstītos uz veiksmīga seriāla panākumiem, un stāstu par bandu, kas patiešām eksistēja.

Tiem, kam patīk eksperimentēt, Peaky Blinder īru viskijs kalpo kā lieliska kokteiļu bāze. Piemēram, “Irish Mule” ir atsvaidzinošs viskija, ingvera alus, laima šķēlītes un piparmētras zariņa maisījums, ko pasniedz uz ledus. Šis vienkāršais kokteilis ļauj izcelties viskijam, vienlaikus piešķirot tam dzirkstošu un pikantu garšu.

 

Īru Mule recepte

Sastāvdaļas:

  • 50 ml Peaky Blinder īru viskijs
  • ½ bundža/pudeles ingvera alus
  • Ledus
  • Laima šķēle
  • Piparmētru zariņš

Viskija glāzē ielieciet ledu un ielejiet viskiju, un ingvera alu. Dekorējiet ar laima šķēli un piparmētras zariņu.

 

Bushmills izlaiž savu recepti Peaky Blinders viskijam

Pirms Peaky Blinders pēdējās sezonas izlaišanas, Bushmills izlaida Bushmills Prohibition Recipe Irish Whiskey. Viskija izlaišanai sekoja paziņojums, ka Bushmills būs oficiālais viskija zīmols seriālā Peaky Blinders.

Viskijam seriālā ir liela nozīme, tāpēc ir loģiski, ka Bushmills vēlējās izlaist viskiju, ko fani varētu malkot, skatoties pēdējo sezonu. Pati pudele, kas ir ierobežotas tirāžas piedāvājums, ir 20. gadsimta 20. gadu Bushmills stila pudeles atdarinājums ar zilā krāsā iekrāsotu stiklu un redzamu korķa vāciņu. Peaky Blinders līdera Tomija Šelbija (Tommy Shelby), kas pazīstams arī kā aktieris Cillians Mērfijs (Cillian Murphy), galvas attēls ir redzams uz etiķetes, tāpēc šī pudele šķiet kā nozagta no Peaky Blinders filmēšanas laukuma.

Šis 92 grādus stiprais viskijs ir bijušo burbona mucās izturētu viskiju maisījums, kas izturēts no trim līdz pieciem gadiem. Tā kā viskijs nav filtrēts, tam ir smagāka garša. Dažas no viskija garšas notīm ir saldas mandeles, žāvēta apelsīna miziņa un vaniļa.

Bushmills Prohibition Recipe Irish Whiskey ir ierobežotas tirāžas izlaidums, un tas nebūs pieejams ilgi. Pat ja Jūs, kā šova cienītājs nedzerat viskiju, iespējams, vēlēsieties iegādāties šo pudeli tikai tāpēc, ka tā būs piemiņa.

Ja vēlaties kādam uzdāvināt dāvanu ar viskija pudeli, tad izvēlieties klasisko Peaky Blinders pudeli ar blašķi. Vai arī izvēlēties otru dāvanu komplektu ar Peaky Blinders pudeli un cepuri.