Viskija bāra sortimentā iekļauti 300 pasaules labākie viskiji, tostarp sabiedrībā iecienītie skotu viena iesala (single malt) viskiji, kā arī īru un japāņu jauktie (blended) viskiji. Bāra īpašnieks Gunters Zommers piedāvā arī paša gatavotu punšu.

Šajā bārā neatradīsiet tādus pazīstamus viskija zīmolus kā Jack Daniels, Jim Beam, Chivas Regal, Ballantines. Esiet gatavi izbaudīt ilgstoši izturētus un ar bagātu vēsturi apveltītus viskijus.

 

2007. gadā maģiskajam viskija bāram oficiāli tika piešķirts “Guinness World Records” tituls: “Mazākais šobrīd licencētais bārs pasaulē”.

Nesen mazākā viskija bāra īpašnieks sastapās ar sīvu konkurenci - arī kāds Lielbritānijas bārs centās iegūt Ginesa rekorda titulu “Mazākais licencētais bārs.” Šis britu bārs tomēr neizpildīja specifisku kritēriju - regulāru darba laiku, tādēļ mazākā bāra tituls joprojām pieder Šveices mazajam viskija bāram.

 

LED gaismas, kas izgaismo pudeles jau kopš 2006. gada

G. Zommers vienmēr ir gatavs ieviest jauninājums un neierastas inovācijas. Kā viena no zināmākajām inovācijām tiek minēta viskija mucas, kuras iespējams izjaukt un salikt pēc nepieciešamības, darināšana.

Mucas ir pārāk lielas, lai tās izvietotu mazajās telpās, taču citas Zommera inovācijas ir neatņemama bāra sastāvdaļa. Viskija pudeles tiek apgaismotas ar LED lampām, kuras savulaik tika iegādātas Ķīnā un nav izslēgtas kopš bāra atvēšanas 2006. gadā. Savukārt optimālu temperatūru viskijam nodrošina īpaši apsildes paliktnīši, kuri tiek izmantoti arī ķīniešu kosmosa lidaparātos.

Tā kā Gunters Zommers ne vienmēr ir mājās, bārs darbojas nedēļas nogalēs un pēc pieprasījuma. Tajā ir pieejamas 5 sēdvietas un vēl 30 cilvēki var stāvēt kājās. Ņemot vērā telpu šaurību, lielākā daļa viesu uzturas ārpusē.

"Man ir tikai 90 glāzes un dažkārt neviena, jo visas tās ir ārā uz terases", stāsta saimnieks. "Cilvēki nāk iekšā un pasūta viskiju, bet es viņiem lūdzu atrast kādu tukšu glāzi, ko es varētu izmazgāt un piepildīt. Un tā tas turpinās līdz pat 5 no rīta."

 

​Privātas degustācijas un personalizēti pasūtījumi

Arvien biežāk mazākā viskija bāra īpašnieks saņem privātu degustāciju pieprasījumus no atzītiem viskija ekspertiem, slavenībām un karalisko ģimeņu pārstāvjiem.

Šiem klientiem tiek piedāvāts, piemēram pirmais Auchentochan 12 gadus izturētais viskijs, kas ražots 1966. gadā īpaši priekš kruīza kuģa „Queen Elizabeth II”.

„Mūsu rīcībā ir visas 167 pudeles no "Queen Elizabeth II" kuģa. Tās ir apzīmogotas un īpaši parakstītas. Vienas šādas pudeles vērtība var sasniegt $3000.”

Pasaulē mazākā viskija bāra mājas lapa