Vīnu gatavo no vīnogām, un ir daudz dažādu vīnogu veidu, no kurām var pagatavot vīnu. Izmantoto vīnogu veids nosaka saražotā vīna veidu. Ir sarkanvīni, baltvīni un dzirkstošie vīni. Katram vīna veidam ir sava unikālā garša un aromāts.

Pasta ir pārtikas produkts, ko gatavo no miltiem, ūdens un olām. To var pagatavot dažādās formās un izmēros. Pastu parasti pasniedz ar mērci, un tā var būt gan kā pamatēdiens, gan kā piedeva. Neatkarīgi no tā, vai meklējat vieglu un atsvaidzinošu vīnu, ko baudīt kopā ar maltīti, vai arī piesātinātu sarkanvīnu, kas saderētu ar pastu, vīna un pastas kombinācija noteikti patiks ikvienam.

 

Vīna un pastas kombinācijas

Vīns un pasta ir klasiska kombinācija, ko var baudīt dažādos veidos. Galvenais, lai atrastu ideālu vīna un pastas salikumu, ir saskaņot vīna konsistenci ar ēdiena smaguma pakāpi. Piemēram, pilnvērtīgs sarkanvīns labi saderēs ar sātīgu gaļas mērci, savukārt vieglāks baltvīns būs piemērotāks zivju vai dārzeņu pastai.

vīna baudīšana draugu kompānijā

 

1. Sarkanvīns un tomātu mērces pasta

Šī klasiskā kombinācija vienmēr gūst panākumus. Tomātu mērces skābums izceļ sarkanvīna augļu garšu, savukārt vīna konsistence ir atbilstoša pastas sīvumam.

2. Baltvīns un jūras velšu pasta

Viegls baltvīns ir ideāls partneris jūras velšu pastai. Jūras velšu maigo garšu pastiprina vīna skābums,  veidojot patiesi gardu pāri.

3. Sārtvīns un dārzeņu pasta

Sārtvīns ir lieliska izvēle dārzeņu pastai. Vīna skābums palīdz izcelt dārzeņu bagātību, bet tā augļu garša lieliski papildina dārzeņu garšu.

4. Dzirkstošais vīns un krēmveida pasta

Dzirkstošais vīns un tā burbuļi padara to par ideālu pāri. Vīna skābums palīdz līdzsvarot krējuma bagātību, bet tā dzirkstošais aromāts izlīdzina ēdiena smaguma sajūtu.

5. Deserta vīns un šokolādes pasta

Kas saka, ka vīns un pasta nevar būt deserts? Salds deserta vīns ir ideāls pārī ar šokolādes pastu. Šokolādes bagātīgo garšu pastiprina vīna saldums, un tas ir īsts baudījums.

 

pastas ēdieni uz galda

Pasaulē slavenas pastas receptes

Ir daudz dažādu pastu recepšu, kas tiek baudītas visā pasaulē. Lai gan katrā reģionā šiem klasiskajiem ēdieniem ir savs unikāls veids pagatavošanā, visiem tiem ir kopīga mīlestība pret makaroniem.

  • Itālijā pastu bieži pasniedz vienkārši ar tomātu mērci. Šis ēdiens ir pazīstams, kā spaghetti alla carbonara, un to gatavo ar pancettu, olām un parmezāna sieru.
  • Vēl viens populārs itāļu pastas ēdiens ir lazanja, ko var pagatavot dažādās variācijās. Tradicionālajā lazanjas receptē ietilpst makaroni, gaļas un siera kārtas, taču ir arī veģetārie varianti, kuros gaļas vietā izmanto dārzeņus.
  • Pasta jeb makaroni ar sieru ir klasisks amerikāņu virtuves ēdiens, ko var pagatavot no dažādiem makaronu veidiem. Šo ēdienu parasti gatavo ar Čedaras sieru, bet var izmantot arī citu veidu sieru.
  • Fettuccine Alfredo ir bagātīgs un krēmīgs makaronu ēdiens, kura izcelsmes vieta ir Roma, Itālija. Šo ēdienu gatavo no fettuccine nūdelēm, sviesta, bieza krējuma un parmezāna siera. Lai gan šo ēdienu bieži pasniedz kā pamatēdienu, to var pasniegt arī kā piedevu vai uzkodu.

Neatkarīgi no tā, kāds ir Jūsu iecienītākais pastas veids, noteikti atradīsiet recepti, kas Jums patiks. Makaroni ir daudzpusīgs ēdiens, ko var izmantot dažādos veidos, tāpēc nebaidieties eksperimentēt ar dažādām sastāvdaļām un garšām.