Sangrija

Kurš gan nemīl pilnu glāzi sangrijas karstā vasaras dienā vai karstā mājas ballītē ziemā? Sangrija, kurā apvienots sarkanvīns, brendijs, augļi un dažkārt arī garšvielas, iespējams, ir visizplatītākais vīna kokteilis un viens no vienkāršākajiem dzērieniem, ar ko cienāt viesus.

Daži ieteikumi, kā pagatavot kokteili:

  • Izvēlieties augļu, vieglu vai vidēji stipru sarkano vīnu, piemēram, Pinot Noir. Var izmantot arī baltvīnus, taču sarkanvīns iederēsies vislabāk.
  • ½ glāzes brendija vai ruma, varbūt kāds no tiem jau ir Jums mājās. Tas stiprinās dzērienu, piešķirot tam struktūru un raksturu.
  • Augļi! Apelsīni, āboli un bumbieri, kas sagriezti kubiņos (apelsīnu nemaz nemēģiniet mizot), papildinās sangrijas izteikto garšu.

 

Mimosa

Nekas tā nekliedz “Brunch” kā galds, pilns ar mimosām. Apelsīnu sulai un dzirkstošajam vīnam ir maģiska harmonija, īpaši, ja tos pasniedz svētdienas rītā kopā ar vieglām brokastu maizītēm un olām vai pankūkām. Lai gardas vēlās brokastis!

 

Vīna Spritz

Vienkāršs, neuzkrītošs, jautrs, atsvaidzinošs - tikai daži vārdi, kas raksturo vīna spritz. Kombinējot kraukšķīgu, nearomatizētu baltvīnu ar gāzētu dzērienu, dekorējot ar citrusaugļiem, varbūt glāzes apakšā pievienojot dažas ogas, patiešām nevar kļūdīties!

  • ¾ baltvīns, nenogatavināts un viegls. Pinot grigio un Albarino ir diezgan droša izvēle.
  • ¼ sprite, ko vienmēr pievieno pēc tam, kad vīns ir glāzē.
  • Garnējums: citrona vai laima šķēle glāzes malā vai dažas avenes, zemenes un/vai mellenes piešķirs vīnam papildu izsmalcinātību.

 

Kir un Kir Royale

Kir cēlies no Francijas Burgundijas reģiona, kur bieži vien nesarežģītus vīnus, kas gatavoti no aligoté vīnogām, papildināja ar iecienīto reģiona liķieri crème de cassis. Var izmantot jebkuru baltvīnu un iegūtais dzēriens kļūs par sulīgu, kraukšķīgu vīna kokteili. Kir Royale pagatavo pēc tās pašas Kir formulas, taču baltvīnu aizstāj ar šampanieti vai jebkuru citu dzirkstošo vīnu.

  • Ielej vīnu samērīga izmēra glāzē.
  • Pievienojiet nedaudz liķieri un un samaisiet dzērienu.
  • Paturiet prātā, ka liķieris dzērienu padarīs smagnēju! Noteikti pievienojiet tikai nelielu tā daudzumu!

 

French 75/95

Šis vīna kokteilis, kura pamatā ir Ņūorleānas vīns, ir interesants, jo nosaukts ložmetēja vārdā! Runā, ka vīna burbulīši triecas tāpat, kā Pirmā pasaules kara laika 75 mm franču lauka lielgabals, tāpēc arī tāds nosaukums. Domājams, ka kokteilis French 95, kurā džina vietā tiek izmantots burbons, ir nosaukts lielāka kalibra ieroča vārdā. Neatkarīgi no nosaukuma, jebkurš no šiem dzērieniem ir dzīvīgs un elegants.

  • 45 ml džins, 15 ml citrona sula un 15 ml parasta sīrupa, samaisiet visu vienkāršā šeikera traukā ar ledu un sakratiet.
  • Pārlejiet kokteili šampanieša glāzē ar augstu malu un uzlejiet virsū dzirkstošo vīnu.
  • Lai pagatavotu franču 95, nomainiet džinu pret burbonu.

 

Bellini

Esiet noguris no mimosas vēlajās brokastīs? Protams, ka ne, bet kāpēc gan neizmēģināt kaut ko jaunu? Bellini - itāļu viduslaiku kokteilis, kurā izmanto persiku biezeni un prosecco. Bellini ir salīdzināms ar mimosas kokteili.

  • 60 ml prosecco
  • 30 ml persiku biezeņa
  • Samaisiet visu šampanieša glāzē un baudiet!