Raganu brūvējums

Vai meklējiet iespaidīgu spokainu kokteili? Izmēģiniet Raganu brūvējumu! Tā neona zaļā krāsa var šķist biedējoša. Taču, iedzerot malku, tas ir spilgts un saldi pikants, ar melones un citrusaugļu garšu. Pievienojot sauso ledu, brūvējums burbuļo, un gaisā paceļas dūmi. Sausā ledus pievienošana nav obligāta, bet ir tā vērta. Lūk, kā to pagatavot!

Nepieciešams:

  • 45 ml Meloņu liķieris
  • 45 ml Apelsīnu liķieris 
  • 30 ml Svaiga citronu sula
  • 1 Sausā ledus gabaliņš (strādājot ar sauso ledu, izlasiet visu pieejamo drošības informāciju zemāk)

Kad visas sastāvdaļas sajauktas un sakratītas šeikerī, tad pievienojiet sauso ledu, izmantojot knaibles (nepieskarieties sausajam ledum!) Ledus gabaliņš pazudīs apmēram 5 minūšu laikā. Sauso ledu nedzeriet! Pirms dzēriena baudīšanas pagaidiet, kamēr ledus kubiņš pazūd.

 

Ķirbju Martini

Tas ir krēmīgs dzēriens ar mājās cepta pīrāga garšvielām un pagatavots no īsta ķirbja, lai iegūtu vislabāko dabīgo garšu. Vēl labāk, pārklājiet glāzes malu ar sasmalcinātiem krekeriem, un Jūs katrā glāzē sajutīsiet kraukšķīgu saldumu! Šis ir labākais kokteilis, ar ko pārsteigt draugus jebkurā rudens pasākumā. Vēl labāk: pasniedziet to ar putukrējumu!

Nepieciešams:

  • 60 ml Degvīns
  • 15 ml Putukrējums vai kokosriekstu piens
  • 15 ml Kļavu sīrups
  • 2 ēdamkarotes Konservēts ķirbju biezenis
  • ¼ tējkarotes Ķirbju pīrāga garšviela 
  • ¼ tējkarotes Vaniļas ekstrakts
  • Krekeri glāzes malas dekorēšanai

 

Līķa atdzīvinātājs

Tas ir klasisks džin sour kokteilis, kas ir skābs un pikants, ko rada citronu sula un apelsīnu liķieris, ar lakricas nokrāsu nobeigumā. Tas ir patiesi satriecošs un tā nosaukums pārsteigs visus Jūsu draugus.  Kāpēc kokteilim ir tik humoristisks nosaukums? Jo tas norāda, ka dzēriena stiprums ir pietiekams, lai atdzīvinātu līķi no kapa

Nepieciešams:

Visas sastāvdaļas ievieto šeikerī kopā ar ledu. Kārtīgi sakrata un tad ielej glāzē, rotā ar apelsīna šķēli vai miziņu.

 

Asiņainā Mērija

Vai vēlieties pagatavot Asiņaino Mēriju (Bloody Mary) mājās? Izrādās, lai pagatavotu absolūti perfektu šī klasiskā kokteiļa versiju, ir nepieciešami daži noslēpumi. Lūk, kā pagatavot labāko Bloody Mary: pikantu, un sāļu vienlaikus. Kokteilis tika izgudrots 20. gadsimta 20. gados, visticamāk, Ņujorkas bārā Parīzē (kur dzimuši arī citi slaveni kokteiļi, piemēram, "French 75" un "Between the Sheets". Daži cilvēki saka, ka tas nosaukts Anglijas karalienes Marijas I vai kādreizējās kinozvaigznes Marijas Pikfordas vārdā. Lai vai kā, šī tomātu sulas un degvīna kombinācija ir kļuvusi par vienu no slavenākajiem kokteiļiem pasaulē.

Nepieciešams:

  • 240 ml Degvīns atdzesēts
  • 500 ml Tomātu sula atdzesēta
  • ¼ glāzes svaigi spiesta Citronu sula
  • 2 tējkarotes mērces (idēla ir Vorčesteršīras mērce, bet ja nav, tad piemeklēt kaut ko līdzīgu pēc sastāva)
  • ½ tējkarote Tabasko mērce
  • ½ tējkarote Selerijas sāls
  • Pavisam nedaudz Melnie pipari
  • Ledus
  • Rotāšanai var izmantot selerijas kātus, citrona šķēles, olīvas, kokteiļsīpolus