Kamēr citi avīžu pēdējās lappusēs atrodamos tekstiņus lasa ar smīnu, citi babiloniešu radītajā zodiaka sistēmā smeļas padomus un ir pilnā gatavībā dzīvot saskaņā ar tiem. Interesanti, ka horoskops, cita starpā, var pavēstīt arī gana daudz par zodiaka zīmju attiecībām ar alkoholiskajiem dzērieniem.

Droši vien, ka salīdzinoši neliels skaits cilvēku spētu acumirklī, pēc pieprasījuma nosaukt savu asinsgrupu, taču, domājams, ka izteikts vairākums no mums zina, kādā zodiaka zīmē esam piedzimuši.

Katra no tām ietver un apkopo dažādas personības iezīmes, rakstura nianses un indivīdam piedēvējamus paradumus un pat sūrākajiem skeptiķiem ik pa laikam nākas atzīt, ka horoskops mēdz trāpīt tieši mērķī.

Astrologi šo sistēmu izmanto savās likteņu prognozēs, mēģinot palīdzēt ļaudīm pieņemt svarīgus, dzīves virzību ietekmējošus lēmumus, taču speciālisti nenoliedz, ka zodiaks par cilvēku spēj atklāt arī dažādas triviālākas, taču nenoliedzami interesantas lietas, tostarp – kādi alkoholiskie dzērieni vislabāk sader ar katru no 12 zīmēm.

 

Vērsis – lojalitāte un līdzsvars

Pēc dabas mierīgais un piezemētais vērsis, kompānijā, vai vienatnē, vislabāk jutīsies ar vēsu alus glāzi rokās. Gluži tāpat kā lojalitāti un uzticamību iemiesojošā zodiaka zīme, alus nepievils, ja esat nolēmuši pulcēties draugu lokā, lai brīvi un nepiespiesti pavadītu brīvo laiku.

Vērša uzvedība un rakstura izpausmes alkohola ietekmē būtiski necieš. Šis noteikti būs tas draugs vai draudzene, kuru būtu vērts aicināt, komplektējot duetu piektdienas nakts izklaidēm pilsētā, taču līdz robežai – ja vērsim reiz ieliets par daudz, priekšplānā var parādīties ietiepība. Tādā stāvoklī sev netīkamus vakara plānus viņš necietīs un liks skaidri manīt, ja jūsu ideja, kur doties tālāk viņam netīk.

 

Dvīņi – jestri, taču neprognozējami

Dvīņu mainīgajai dabai degvīna un enerģijas dzēriena sajaukums varētu būt simboliski piemērota vakara izvēle. Šāds kokteilītis burtiski iemieso šīs zodiaka zīmes tendenci koriģēt gana spontāni mainīt savu uzvedību un pavisam noteikti būs pietiekams, lai veicinātu atbrīvošanos un jestru noskaņojumu vakara gaitā.

Taču tieši no dvīņiem raksturīgās spējas acumirklī izmainīt savu uzvedību ir arī jāuzmanās vakara gaitā. Jo vairāk ir iemalkots, jo neparedzamāka kļūst situācija. Pirms doties ārpus mājas ar dvīņiem, ir jāpārliecinās, ka jūsu vakars ir izplānots no A līdz Z, jo šī zodiaka zīme necieš neizlēmīgus cilvēkus. Papildus tam dvīņiem netīkama būs arī ilga uzturēšanās vienā vietā.

 

Skorpions – spēcīgai personībai spēcīgs dzēriens

Skorpionus raksturo kā spēcīgus un intensīvus. Diez vai šādam personības aprakstam atradīsies atbilstošāks dzēriens par labu, ilgi izturētu skotu viskiju. Skorpioni ir tieši un nepazīst vidusceļu – vai nu ballīte turpinās līdz rītam, vai arī viņi ir prom vēl pirms pusnakts.

Tikpat liels kontrasts, visticamāk, raksturos arī jūsu kopīgi pavadīto piektdienas vakaru – tusiņš ar skorpionu var izvērsties gan emocionāli piesātinātā, intīmā un atklātā diskusijā par dzīvi, gan arī kautiņā ar kādu, kuram nejauši uzskriets pārpildītā pilsētas klubā.

 

Svari – harizmātiskie ideālisti

Paveicies tiem, kuriem ir bijusi iespēju kādu no dzīves spilgtākajiem mirkļiem nosvinēt kopā ar svariem. Šai zīmei rokās vislabāk piestāv labs, dzirkstošs šampanietis no augstākajiem plauktiem. Socializēšanās un prasme iederēties ir svaru lielākais talants.

Svari ir, iespējams, labākā opcija, ja nepieciešams kāds ar kuru doties iedzert. Ar šo zodiaka zīmi pie sāniem var būt drošs, ka vakars risināsies omulīgā, pozitīvi uzlādētā atmosfērā. Svariem ir raksturīga arī prasme saglabāt līdzsvaru un domāt ar galvu – iemaņas, kuras piektdienu un sestdienu vakaros pavisam noteikti nevienam nenāks par skādi.

 

Ūdensvīrs – neatkarības alkstoši intelektuāļi

Ūdensvīram piemīt tieksme pēc neatkarības un pašizpausmes. Šīs rakstura iezīmes saskan ar švītīgo degvīna, apelsīnu liķiera, dzērveņu un laima sulas sakausēumu – Cosmopolitan kokteili.

Baudīt dzērienus ar ūdensvīru ir diezgan liela māksla. Vakars, kuru raksturo abpusēja saprašanās un relaksācija var izmainīties acumirklī, ja netīšām gadīsies aizskart kādu stiprāk uzvilktu stīgu. Ūdensvīra garastāvoklis var mainīties nemanāmi ātri.

 

Vēzis – jūtīgais, radošais tips

Vēzi vienmēr ir raksturojis pastiprināts jūtīgums pret apkārt notiekošo, samērā pārspīlēts romantisms un radošums. Šiem cilvēkiem vislabāk piestāvēs glāze tumša, pilnmiesīga sarkanvīna – gluži kā gotiskā romāna klišeja, taču tā nu tas ir.

Vakars ar vēzi var izvērsties par īstenu emocionālo atrakciju parku. Šī zodiaka zīme ir slavena ar savu spēju nobirdināt asaru par jebkuru sīkumu, tādēļ labi, ja ballītes partneris kam tādam ir gatavs, vai pats uz to ir tendēts. Taču, pateicoties vēžiem bieži piemītošajam radošajam potenciālam, ar viņiem kopā pavadītais laiks var izvērsties pat ļoti interesants tiem, kuri spēs to novērtēt.

 

Lauva – tiešs, spēcīgs un runātīgs

Šai zodiaka zīmei ir raksturīgs tiešums un enerģija, tādēļ kombinācija ar labu Meksikas dārgumu – tekilu, būs harmoniska. Gluži kā tekila pavisam noteikti būs atbildīga par to vai ballīte uzņem episkus tempus, lauva gādās, lai ballītei būtu dvēsele. Šī zodiaka zīme alkst būt uzmanības centrā.

Kad dzērieni jau malkoti, lauvām ir tendence kļūt samērā pļāpīgiem, tādēļ, vakara turpinājums lielā mērā paliek atkarīgs no tā, cik daudz interesanta sakāmā ir katram konkrētam džungļu karalim. Vērts piebilst, ka mēģināt aiztaisīt lauvai muti var būt visai neapdomīgs solis. Vārdiem “džungļu karalis” pavisam noteikti ir sava nopelnīta nozīme.

 

Jaunava – noslēpumainie vērotāji

Ballītē šī zodiaka zīme būs tā, kurai garām nepaslīdēs neviena mazākā nianse, neviena klusākā sociālā interakcija starp tusiņa haosā ieslīgušajiem personāžiem. Jaunavas izcili “lasa” cilvēkus un nemitīgi nodarbojas ar apkārtējo izprašanu, kamēr paši bieži vien tiek pārprasti un kultivē ap sevi noslēpumainību. Tamdēļ šiem indivīdiem itin labi padodas saprasties ar kristāldzidro, tik pat noslēpumaino džinu.

Jaunava visticamāk pieprasīs glaunu bāriņu un uz krogu līdzi nedosies. Taču ja jums ir nepieciešams kāds, kuram izkratīt sirdi, kāds kurš jūs patiešām uzklausītu – jaunava būs ideāls variants.

 

Strēlnieks – jautrību mīlošs un dāsns

Strēlnieks ir no tām zodiaka zīmēm, kuru raksturo spēja iedibināt jautrību un noturēt pozitīvu gaisotni, ballītes vārdā atdzīvinot pašus kautrīgākos un nomāktākos. Lai to paveiktu, strēlniekam daudz nevajadzēs – vien degvīnu ar apelsīnu sulu.

Dzērienu baudīšana ar strēlnieku būs jautra, taču jāuzmanās no šai zodiaka zīmei bieži piemītošās asās mēles. Ieteicams laicīgi paredzēt un maksimāli izvairīties no potenciālām konflikta situācijām.

 

Mežāzis – tūkstotis personību vienā 

Vienīgā no zodiaka zīmēm, kura nenošaus greizi ar nevienu, pat ne pašu eksperimentālāko dzērienu. Ballīte mežāža izpratnē ir pats galvenais un dzērieniem ir pakārtota nozīme – kas būs, to jābauda.

Runājot par mežāzi, īsti pat nevar pasvītrot kādu specifisku rakstura īpašību, kura būtu jāņem vērā, plānojot kopīgi pavadīt vakaru. Mežāzis pratīs aklimatizēties jebkurā situācijā, neliekot jums sajusties neērti un nepieprasot kādus īpašus apstākļus savai labsajūtai un ērtībām.

 

Zivis – piedzīvojumu meklētāji

Zivis meklē notikumus. Šo zodiaka zīmi raksturo vēlme krāt spilgtu pieredzi un stāstus. To pavisam noteikti spēj sarūpēt absints – dzēriens, kurš ir tikpat unikāls un nesalīdzināms kā tipiski šajā zīmē dzimušie.

Ja ir dzimusi spontāna doma doties pilsētā, līdzi ir jāaicina zivis. Šie indivīdi neatteiks un pratīs “uz sitiena” noorganizēt pēkšņai ballītei nepieciešamos apstākļus. Jāpiebilst gan, ka arī šai zodiaka zīmei ir raksturīga visai izteikta garastāvokļa šūpošanās. Viens šotiņš par daudz var būt pietiekami, lai vakars beigtos ne uz tās labākās nots.

 

Auns – kur es, tur ballīte 

Līdzīgi kā ar mežāzi, auns spēj gādāt par to, lai jautrība iestātos teju jebkuros šādam emocionālajam stāvoklim daudz maz atbilstošos apstākļos. Šīs zīmes dzēriens pa visam noteikti būs kāds no kokteiļiem uz degvīna bāzes, piemēram, asiņainā mērija.

Saviesīgā pasākumā auns būs tas, kurš uzņemsies pārraudzīt un rūpēties par to, lai ikkatram būtu tusiņam atbilstošs, pacilāts noskaņojums. Šai zodiaka zīmei nav problēmu ar dialoga uzsākšanu un kontaktēšanos. Laba tā ballīte, kurā ir vairāk par vienu aunu.