Abavas vīna darītava ir Mārtiņa Barkāna un sievas Lienes Barkānes 2010. gadā izveidots ģimenes uzņēmums, kas nu jau piekopj dzērienu darināšanu vairāku gadu garumā. Vīna darītavā top dažādu veidu dzirkstošie vīni, augļu un dažādu ogu vīni, aroniju, upeņu un ābolu "Velvet" sērijas vīni (satur 20% alkoholu), kā arī tiek darināti vairāku veidu stiprie dzērieni.

 

Dzērienu mīļotāju piedāvājumu iespējas

Pašā darītavā notiek dzērienu degustācijas un arī ekskursijas (latviešu, krievu un angļu valodās) gan individuāli, gan grupās. Iepriekš vienojoties, tiek organizēta arī kopīga ēdināšana. Vīndarītavā var ne tikai degustēt dzērienus, bet arī tos iegādāties. Ik rudeni brīvprātīgie tiek aicināti novākt ražu, bet maijā piedalīties ābeļziedēšanas svētkos. Vīnus, sidrus un arī citus dzērienus ir iespējams iegādāties visu gadu ražotnes veikalā.

 

Apbalvojumi

Ik gadu Frankfurtē vasarā norisinās konkurss Cider world, kurā tiek pasniegtas balvas labākajiem dzērienu darinātājiem konkrētās kategorijās visā pasaulē. Pagājušā gada konkursā Abavas vīna darītava ieguva divas zelta un vienu sudraba medaļu. Zelta godalgas ieguva vīni “Ābolkūka” un Sausais ābolu vīns, un sudraba medaļu saņēma Abavas sidrs Medium. Abavas vīna darītava arī iepriekšējos gados guvusi atzinības un daudz dažādus apbalvojumus.

Dalība starptautiskos konkursos palīdz veicināt Latvijas atpazīstamību un attīsta vietējo vīna ražošanas kultūru un kvalitāti. Abavas vīna darītava pašreiz ieņem līdera pozīcijas starp visām Latvijas vīna darītavām.

 

Iecienītākie Abavas vīna dzērieni

Latvijā pazīstamākā vīna darītava “Abavas” priecē mīļotājus ar Latvijā audzētiem augļu un ogu sidriem, vīniem un destilātiem. Pašreiz tiek strādāts pie jaunu garšu piedāvājuma, taču ir arī dažas klasiskas garšas, kas būtu jānobauda katram!

 

Abavas Ābolkūka

Šis dzēriens ir darināts tā, lai katrs ģimenes vai draugu loka loceklis justos īpašs. Darināšanas galvenā sastāvdaļa ir rudens āboli, kuriem pievienotas rūpīgi piemeklētas garšvielas, radot pasakainu aromātu. Abavas Ābolkūku ieteikts baudīt uzsildītu līdz +60°C temperatūrā vai +10°C līdz +12°C temperatūrā kopā ar ledu. Lieliski saderēs kopā ar desertu!

 

Abavas Ābolu Sausais

Šo vīnu spēs novērtēt katrs sauso vīnu mīļotājs. Abavas Ābolu sausā vīna garšā jūtama ābolu sēkliņu, citronu un persiku nots. Tie ir konkrēti piemeklēti ābolu šķirņu āboli, kas veido noturīgu, nedaudz pikantu un atspirdzinošu garšu. Ieteicams pasniegt temperatūrā no +8°C līdz +10°C grādiem.

 

Abavas rozā ābolu-vīnogu

Abavas rozā ābolu-vīnogu vīns ir radīts ievērojot labākās dienvidu valstu tradīcijas. Apvienojot  kraukšķīgo abolu šķirni ar vīnogu šķirni “Zilga” tiek radīts neatkārtojams svaiguma pārpildīts vīns ar saldenu zemeņu pēcgaršu. Vīnu var baudīt vēsu, kopā ar sāļām vai saldām uzkodām. Pasniegšanas temperatūra no +8°C līdz +10°C grādiem.

 

Abavas Ābolu Medium

Sidrs darināts no rūpīgi atlasītiem Latvijas āboliem, veidojot uzsvaru uz vieglu un baudāmu garšu. Raudzējot to 8 mēnešu garumā, dzēriens saglabā svaigu ābolu aromātu un burvīgu karameļu krāsu. Abavas Ābolu Medium ir pussalds sidrs, kuru nepieciešams pasniegt atdzesētu.