Iepriekš minētais stāsts ir pietiekami ticams, tomēr pastāv vēl viens stāsts. Kāds džentlmenis, kuru dēvēja par Old Man Bishop, esot izgudrojis Long Island Iced Tea 20. gadsimta 20. gados, kad alkohola tirdzniecība bija aizliegta. Šajā laikā kokteiļi bija ļoti populāri, jo tos lietoja, lai mazinātu alkohola smaku bāros. Bāra apmeklētāji varēja apgalvot, ka dzer tēju, ja vien policija nepiegāja pārāk tuvu.

Klasiskā dzēriena recepte sastāv no degvīna, tekilas, gaišā ruma, džina, apelsīnu liķiera, citrona sulas, cukura sīrupa un kolas, kas kopā veido kokteili ar ledus tējas izskatu. To pagatavo vispirms, sajaucot vienādās proporcijās visus alkoholiskos dzērienus, tad pievieno citrona sulu, sīrupu un kolu. Dzērienu pasniedz augstā glāzē ar ledu, salmiņu un nelielu citrona šķēlīti. Long Island ir viens no daudziem kokteiļiem, ko Starptautiskā Bārmeņu asociācija ir iekļāvusi IBA oficiālo kokteiļu sarakstā.

 

Slavas brīdis

Pagājušā gadsimta 70. gados kokteilis kļuva par bāru dzērienkaršu neatņemamu sastāvdaļu visā ASV, bet 80. gados tas ieguva pasaules mēroga slavu. Mūsdienās bārmeņiem nenākas jaukt šo kokteili pārāk bieži, jo tam ir pietiekami liels alkohola saturs, taču studentiem šis ir viens no iecienītākajiem kokteiļiem, jo ātri un ne pārāk dārgi var iekarst un ļauties nakts izklaidēm.

Ņemot vērā, ka Long Island ir nostiprinājies pasaules alkohola kultūrā, tas vairākkārt ir parādījies televīzijas ekrānos, kad scenārija autori uzskata, ka kādam no varoņiem ir pienācis laiks iedzert. Apreibinošo dzērienu, piemēram, ir baudījusi Mārdža Simpsone ("The Simpsons"), Sesila Koldvela ("Cruel Intentions"), Markie Post ("Night Court"), Donna ("That 70's Show").

 

Kā pagatavot kokteili?

Šajā Long Island receptē tiek izmantots neliels daudzums katra alkohola, tāpēc to var droši baudīt siltā vasaras vakarā, bet, protams, vienmēr ar mēru. Long Island kokteilis patiesībā ir jādzer lēni un jāizbauda, un tas ir pietiekami viegli pagatavojams kokteilis mājās vai bārā.

 

Nepieciešams:

Tradicionālais veids, kā pagatavot dzērienu, ir visas sastāvdaļas, izņemot kolu, iepildīt kokteiļu šeikerī, kas piepildīts ar ledu. To krata 30 sekundes un pārlej ar ledu piepildītā glāzē. Uzlej kolu, samaisa un dekorē ar citrona šķēlītēm.

Taču ir iespējams iepildīt visus stipros alkoholiskos dzērienus glāzē ar ledu, samaisīt un pārliet ar kolu.

 

Kā pagatavot kokteili ballītei?

Ja kokteili gatavojat, lai to pasniegtu ballītē, tad visas sastāvdaļas, izņemot kolu, iepildiet lielā traukā un atdzesējiet. Tieši pirms pasniegšanas pievienojiet ledu un visu kārtīgi samaisiet. Ielejiet glāzēs, kas piepildītas ar ledu, un pārlejiet ar aukstu kolu.

Šo dzērienu ir viegli palielināt - vienkārši reiziniet 15 ar vajadzīgo porciju skaitu. Piemēram, lai pasniegtu dzērienu 8 cilvēkiem, Jums būs nepieciešams 15 x 8 = 120 ml no katra stiprā dzēriena. Tāpat arī ar kolu, citronu sulu un cukura sīrupu, bet citronus nopērciet pietiekamā daudzumā, jo tie nekad nevar būt par daudz.