VALŪTA - EUR |  SEK

10 eleganti dzērieni, kurus dāvināt dāmai

09.12.2019.
No karaliska šampanieša līdz pašmāju siltumam.

Tuvojas Ziemassvētki, kas nozīmē, ka jau tā pārpilnajā darāmo darbu kalendārā ir jāieraksta arī dāvanu medīšanai. Šis gan nav tikai lietu iepirkšanas un naudas iztērēšanas jautājums – dāvanai, kā zināms, ir jāuzrunā, jānodod tās saņēmējam siltums un pārliecība, ka jums rūp. Nākam palīgā ar 10 elegantām dāvanu idejām no dzērienu pasaules, šoreiz dāmām!

Oficiālais kinozvaigžņu šampanietis

Piper-Heidsieck” no Šampaņas reģiona ir iemantojis skaistuma un elegances oreolu jau kopš seniem laikiem.

Stāsts par kūkām, ar kurām Francijas karaliene Marija Antuanete esot ieteikusi trūkumcietējiem remdēt badu, ir pilnīgs un nepelnīts izdomājums, taču tas, ka daiļajai Francijas karaļa Luija XVI sievai pasniedza tieši šo šampanieti, ir patiesība.

Vienlaikus tas jau sen ir kļuvis par oficiālo pasaules kino zvaigžņu šampanieti, ko pasniedz Oskaru apbalvošanas ceremonijā un Kannu kino Festivālā. Un savulaik bija īpaši pazīstams arī kā Merilinas Monro iecienītākais šampanietis.

Būtiski, ka šogad, šis valdzinošais šampanietis pieejams ne tikai leģendārajā "Lipstick" iepakojumā, bet arī pilnīgi jaunā versijā - "Perfume", kas padara šo dzērienu par aktuālu dāvanu ar aizraujošu stāstu.

Abus īpašos iepakojumus ir iespējams izmantot arī kā ledus traukus. Piper-Heidsieck Cuvée Brut” gatavo lielākoties no Pinot Noir vīnogām, kas audzētas vairāk kā 100 Šampaņas vīna dārzos, kā arī Meunier no Grande un Petite Montagne de Reims reģiona.

Šis šampanietis būs lielisks gan kā aperitīvs, gan kā dzēriens, kuru malkot, baudot jūras veltes, zivis, salātus un maigus svaigos sierus. Piper-Heidsieck Cuvée Brut” ir viens no visvairāk apbalvotajiem, tā dēvētajiem non vintage brut” šampaniešiem.

 

Itāļu smalkums un elegance

Prosecco dzirkstošie vīni pasaulē populāri kā itāļu atbilde franču ikoniskajam šampanietim.

Da Luca Proseccoir klasisks Prosecco reģionā audzēto vīnogu Glera” (pirms 2009. gada Eiropas Savienībā šķirne saukta par Prosecco) un itāļu dzirkstošā vīna piemērs, kas pārsteigs ar dzīvespriecīgo putošanu glāzē.

Prosecco izteiksmīgā elegance pasaulē ir veiksmīgi nostiprinājusies un ļauj to viegli baudīt ikvienam, kas gatavs iesvētīt īpašus mirkļus ar skanīgu popu!

Atsvaidzinošais un pussausais Da Luca Proseccopiedāvā izteiksmīgu, modernu garšu ar ne pārāk sausu apdari, patīkamām persiku, bumbieru un aprikožu notīm, kā arī tikko jaušamu saldumu pēcgaršā.

 

Francijas vīnu eksperta lolojums

1818. gadā Žans Kalvets – vīndara dēls, kurš bērnību labprātāk pavadīja palīdzot vecākiem ar darbiem vīnogu dārzā, nevis rotaļās – nolēma izveidot Calvet Company” un devās cauri Francijai, lai mācītos no katra vīna apgabala, beigu beigās kļūstot par neapstrīdamu vīna ekspertu.

Calvet Celebration” dzirkstošais vīns ir pagatavots pēc klasiskas metodes un izturēts specialās metāla tvertnēs, kurās tiek uzturēta precīza nepieciešamā temperatūra un spiediens.

Calvet Celebration Brut” vīnam piemīt gaiši dzeltena krāsa, izteiksmīgs citronu nošu un balto ziedu aromāts. Maiga sabalansēta garša ar greipfrūta un persiku notīm.

Calvet Celebration Rose” piemīt maigi rozā krāsa, kā arī elegants sarkano ogu un zemeņu aromāts. To raksturo maiga, krēmīga un sabalansēta garša ar zemeņu un ziedu notīm.Calvet Celebration” ir ieteicams baudīt no 7 līdz 9 ° C un kā aperitīvu. Šis franču dzirkstošais vīns labi  sader ar sarkano gaļu, asiem ēdieniem, zivīm, desertiem un sieriem.

 

Augstākā labuma Prosecco ar savu raksturu

 

Itāļu atzītais vīna meistars Frančesko Mioneto 1887. gadā, nelielajā Valdobbiadene ciematā dibināja savu ražotni, kuru nosauca dzimtas vārdā "Mionetto". Kopš tā laika šī darītava iemantoja savu reputāciju gan ar kvalitāti un tradīcijām, gan arī inovācijām.

Mionetto” vēsture stiepjas tālu pagājušajos gadsimtos, kas mūsdienās padara to vienu no reprezentatīvākajām Itālijas vīna darītavām pasaulē. Tā ir īpaši pazīstama ar savu Prosecco un izcilību smalku dzirkstošo vīnu ražošanā. Darītava ir iemantojusi arī pastāvīgu nacionālo atzinību.

Mionetto Prestige” klasiskākā līnija atspoguļo tās saistību ar vīna darītavas vēsturi pudeles elegantajānoformējumā, kam raksturīgs slīps etiķetes dizains, kas vienmēr ir bijis vīna darītavas raksturīgais elements un atspoguļo paša vīna  stilu – prestižs un kvalitatīvs visos sīkumos. 

Mionetto Prosecco DOC Treviso Brut” ražošanā izmanto vīnogas no Treviso provinces apgabala, kur vienmēr ir tapis augstas kvalitātes Prosecco”.

Šim dzirkstošajam vīnam ir raksturīga spīdīgu salmu dzeltenā nokrāsa un gaisīgas putas. Tā garšu buķeti raksturo zeltainu ābolu, baltā persika un aromātiskas medus notis. Tas ir līdzsvaroti sauss un svaigs. Mionetto Prosecco DOC Treviso Brut” pasniedz kā aperitīvu vai pie uzkodām un vieglajiem sieriem.

 

Jaunās pasaules vīns zelta vērtē

Casillero Del Diablo Dark Red” ir augstas kvalitātes sarkanvīns no jaunās pasaules Maule ielejas Čīlē.

Vīna īpašais vīnogu šķirņu savienojums veidots no dižciltīgiem vīnogulājiem, piešķirot tam intensīvu rubīnsarkanu krāsu un brīnišķīgu garšu.

Pateicoties nogatavināšanai franču un amerikāņu ozolkoka mucās, vīna buķetē jūtama augļu un ogu nokrāsa – saldo zemeņu, nogatavojušos ķiršu, upeņu, plūmes un vaniļas nianses.

Šis Čīles vīns ir zīdains un labi sabalansēts. Ieteicams baudīt kopā ar sarkanās gaļas ēdieniem, barbekjū un sieru.

2018. gadā no gandrīz 450 vīniem, Maikla Šustera – vīnu pasaules autoritātes konkursā, Casillero Del Diablo Dark Red” tika piešķirts zelts.

 

Itāļu Appassimentosarkanais dārgakmens

Ziemassvētku laikā vairums dod priekšroku piesātinātām, bagātīgām garšām, kuras sasilta. Šim raksturojumam pavisam noteikti atbilst Biskardo ģimenes darītais sarkanvīns Biscardo Enigma Sangiovese Appassimento IGT Rubicone ar Sangiovese” vīnogām tā pamatā.

ns ir veidots Appassimento” tehnikā. Tā paredz, ka jaunais vīns divus mēnešus tiek turēts kopā ar žāvētam rozīņu miziņām. Aromātā dominē plūmju, ādas un nobriedušu ķiršu nianses, garša ir izteikti kompleksa, piesātināta.

Šis itāļu sarkanvīns būs ideāls papildinājums svētku maltītei, kurā pasniedz cūkgaļu, jēra gaļu vai liellopa gaļu.

 

Vācu kristāldzidrais rīslings

 

Tiem, kurus aizrauj stāsti par vīna darītavu pagātni, pavisam noteikti ir tuvāk jāpapēta Vācijas rīslings Riesling Karthauserhofberg Ruwer.

Šis pussaldais baltvīns nāk no astotās vecākās vīna darītavas pasaulē – Karthäuserhof (1335. gads), kas ir bijusi ģimenes īpašumā vairāk kā 200 gadus. Vīna pudeles etiķete atrodas uz vīna pudeles kakla un tā ir vienīgā šāda veida etiķete visā pasaulē.

ns ir patīkami sabalansēts, aromātisks un perfekti iederēsies kā atdzesēts aperitīvs vai papildinājums aukstajām uzkodām.

Šis rīslings ir kristāldzidrs, tam piemīt smalks pikantums un augļu garša, kā arī smalka mineralitāte. Riesling Karthauserhofberg Ruwer” nāk no stāvajām nogāzēm mazajā Vācijas Ruwertal ielejā un tiek ražots no Riesling” šķirnes vīnogām, kuras pasaulē pazīst kā Vācijas galveno "vīna pērli”. 

Īpaši auglīgās Vācijas augsnes dēļ, tās ļauj darināt izsmalcinātus, tīrus, elegantus un aromātiem piesātinātus vīnus.

 

Toskānas tumīgais sarkanvīns

 

Casa Charlize” vīni ir radīti no Toskānas vīna dārzu vīnogām, kuras nogatavojušās šajā unikālajā zemē. Šie vīni apvieno Toskānas vīna darīšanas tradīcijas ar mūsdienīgām inovācijām.

Casa Charlize Cuvee Forte Toscana” ir ražots no rūpīgi atlasītām ar rokām savāktām vīnogām. Vīns ir veidots no četru dažādu vīnogu šķirnes maisījuma: Sangiovese”, Cabernet”, Syrah”, Merlot”.

Šim vīnam piemīt tumīgie melno ķiršu un tumšo augļu aromāti. Garšā jūtamas nogatavinātas ogas ar šokolādes un  pikantām notīm.

ns ir elegants un sabalansēts ar zīdainiem tanīniem. To ieteicams pasniegt 16-18°C temperatūrā pie pastas ēdieniem vai grilētas sarkanās gaļas.

 

Leģendārais pašmāju balzāms ar upeņu garšu

 

Apvienojot dažādas dabīgas sastāvdaļas, Rīgas aptiekārs Ābrams Kunce 18. gadsimtā radīja “Rīgas Melnā Balzama” pamata recepti.

Pēc trīs gadsimtiem AS Latvijas balzams” piedāvā plašu dzērienu klāstu, kurā ietilpst veiksmīgi, gan vietēji, gan starptautiski atzīti oriģinālās garšas eksperimenti.

Tostarp arī gardais Black Currant” balzāms, kura pamatā ir tradicionālās receptes bagātināšana ar dabīgu upeņu sulu.Pieejami  gatavi dāvanu iepakojumi ar skaistām un elegantām glāzēm iepriecinās gan dāvinātāju, gan saņēmēju! Balzams – mūžsena vērtība, ko dāvinātājs var lietot gan tīrā veidā, kad karstos kokteiļos, lai sasildītos ziemas vakaros.

 

Laba džina un upeņu siltums

 

Cross Keys Gin Upeņu” ir oriģinālā ”Latvijas balzams” džina “Cross Keys Gin” un ziemeļnieku tik ļoti iecienīto upeņu garšu apvienojums.

Šis stiprais dzēriens ir piesātināts ar Latvijai ziemā tik ļoti kāroto upeņu, kumelīšu un liepziedu aromātiem, noslēdzot šo savienību ar džinam raksturīgajām kadiķogu garšas notīm.

Pateicoties tumšo ogu klātbūtnei, dzērienam piemīt izsmalcināta rozā nokrāsa, ko var skatīt gan dzērienu baudot tīrā veidā, gan dažādu kokteiļu variācijās.

Nav nepieciešamība pēc krāšņām dzēriena dekorācijām, jo Cross Keys Gin” Upeņu burvība slēpjas tā vienkāršībā.