"Martini" vēsture sākās 19. gadsimtā. 1847. gadā Pjemontas pilsētā Pessē pilsētā tika nodibināta vīna un liķieru kompānija. Par vienu no partneriem kļuva tirdzniecības aģents Alesandro Martini. Luigi Rossi, augu eksperts un vīndaris, pētot dažādas garšas, atrada perfektu kombināciju vermutam. Luigi Rossi un Alessandro Martini kļuva par uzņēmuma īpašniekiem, un viņu vermuts tika nosaukts par "MARTINI". Viņu mantinieki ir padarījuši uzņēmumu par vienu no slavenākajiem vermuta ražotājiem. Liels skaits dažādu medaļu apliecina dzēriena augstos sasniegumus. Pat Pjemont reģiona karalis Umberto I atļāva uzņēmumam uz etiķetes izvietot savu ģerboni - baltu krustu uz sarkana fona. Divdesmitā gadsimta beigās uzņēmums "Martini and Rossi" kļuva par vairāku pazīstamu alkohola kompāniju īpašnieku: "Offley", "Otard", "Benedictine ". 1992. gadā ta pievienojās grupai Bacardi. Tagad pasaulē katru gadu tiek pārdoti vairāk nekā 200 miljoni Martini pudeļu.
Аллергены
Satur sulfītus.
Распространитель
LIVIKO SIA
Дополнительная информация
Dzēriena sastāvdaļu pagatavošanai izmanto amatniecības (craft) metodi, kad apelsīnu mizas tiek kaltētas saulē. Šis pagatavošanas veids ir darbietilpīgs un ļauj iegūt vien nelielus daudzumus, bet tas saglabā neskartu lielāko daļu ēterisko eļļu mizā, kas kopā ar vērmeles un citu augu rūgtumu rada unikālu aperitīva stila dzērienu – MARTINI FIERO.
Video
Подается с
Ir lielisks ar toniku, var arī pasniegt tīrā veidā, atdzesētā glāzē, vai ar ledu.
Запах
Maģiskais, reibinošais vermuta aromāts ir piepildīts ar rozā greipfrūta, apelsīna mizas un apelsīnu sulas, vaniļas un medus notīm.
Цвет
Vermutam ir skaista rozā-sarkana krāsa.
Вкус
Bagātīgā augļu - citrusaugļu garša ir patīkami salda un nezaudē savu svaigumu. Pēcgaršā ir medus notis, apelsīna miziņa, pikantas nianses un smalks rūgtums.