Par laimi, arvien vairāk ražotāju rada lieliskus sīrupus, lai kokteiļu gatavošanu mājās padarītu vieglāku un jautrāku. Šie sīrupi noder ne tikai kokteiļiem: pikanti sīrupi ir lielisks papildinājums salātu mērcēm vai arī, ja tos izmanto kā glazūru gaļai, sīrupi ar ogu piedevu piešķir desertiem patīkamu un bagātīgu garšu, un bez alkohola satura ir noderīgi, lai mājās pagatavotu limonādes.

 

Apskatīsim dažus no lieliskiem sīrupiem, kas pieejami tirgū!

 

Monin Premium sīrupi 

Monin ir populārs sīrupu zīmols, ko Jūs bieži redzēsiet kafijas veikalos. Tas ir iecienīts arī kokteiļu dzērienu pagatavošanā. Garšu klāsts ir milzīgs, pieejams visā pasaulē un tiek paplašināts. Visiem Monin sīrupiem ir bagātīga, īsta garša, un tie ir lieliski piemēroti dzērienu eksperimentiem. Jūs atradīsiet ierastās augļu un konfekšu garšas, kā arī kārdinošas kombinācijas, piemēram, Dienvidjūras maisījumu, kurā ietilpst mango, guava un ingvers. Monin ir arī lieliska zāļu sīrupu izvēle, piemēram, plūškoka ziedi un citronzāle. Visiespaidīgākie ir šī zīmola pikantie sīrupi. No čipotles un ananāsu sīrupa var pagatavot lielisku mojito, bet habanero un laima sīrups piešķir habanero martini patīkamu garšu.

 

Rheinisches Zuckerrübenkraut

Cukurbiešu sīrups, ko pārdod ar nosaukumu Rheinisches Zuckerrübenkraut, ir pilnībā dabīgs, koncentrēts svaigi novāktu cukurbiešu sulas sīrups no Vācijas Reinzemes-Pfalcas reģiona. To ražo, neizmantojot nekādas piedevas, vienkārši reducējot sulu, kas izspiesta no vārītas biešu masas. Šo viskozo, tumši brūno sīrupu, var izmantot ēdienu gatavošanā un cepšanā. Galvenokārt to lieto, kā piedevu mērcei vai pievieno saldo un sāļo ēdienu, piemēram, Kartoffelpuffer (kartupeļu pankūkas), Rheinischer Sauerbraten (liellopa gaļas cepetis) un Kräuterfrikadellen (garšaugu, cūkgaļas un liellopa gaļas bumbiņas), aromatizēšanai.

 

Suikerstroop

Suikerstroop ir biezs, lipīgs, tumši brūns sīrupains šķidrums, ko 100 % iegūst no cukurbietēm vai cukurniedrēm pēc cukura kristālu ekstrakcijas. Tajā ir daudz cukura, vismaz 70 %, un tam ir salda, sāļa un nedaudz rūgta garša, kas piešķir tam unikālu aromātu salīdzinājumā ar citiem sīrupiem. To izmanto dažādos tradicionālos holandiešu ēdienos, piemēram, brūnajās pupiņās ar āboliem un slavenajos holandiešu stroopwafels, kas sastāv no divām vafelēm ar kanēli vidū.

 

Soumada

Soumada ir bezalkoholisks, sīrupains dzēriens uz mandeļu bāzes, ko ražo Krētas salā. To gatavo no svaigu, vietēji audzētu mandeļu, cukura un ūdens maisījuma, kas tiek vārīts cukura sīrupā, lai iegūtu šo raksturīgo dzērienu. Tradicionāli mandeles sasmalcina ar miezeri un āmuru, taču mūsdienās šo darbietilpīgo procesu parasti vienkāršo, izmantojot virtuves kombainu. Mandeļu sīrupam bieži pievieno rūgto mandeļu esenci vai mandeļu ekstraktu, kanēļa standziņas, krustnagliņas vai apelsīna miziņu, lai piešķirtu papildu garšu.

 

Orgeat sīrups

Orgeat ir franču stila mandeļu sīrups, kas vislabāk pazīstams ar tā izmantošanu tropu kokteiļos. To gatavo no maltu blanšētu mandeļu, ūdens un cukura, bet aromatizētāji bieži vien ir rožu vai apelsīnu ziedu ūdens. Lai gan mūsdienās to vienmēr gatavo no mandelēm, sākotnēji to gatavoja no orzo vai dažkārt no orzo un mandelēm. Orgeat parasti ir necaurspīdīgs, un tam ir raksturīga pienaina, opāla krāsa. Lai gan lielākoties to izmanto kā kokteiļu sastāvdaļu, to var arī labi sajaukt ar bezalkoholiskiem dzērieniem, piemēram, kafiju. Līdzīgi dzērieni ir sastopami arī citās kultūrās un reģionos.

 

Kļavu sīrups

Kļavu sīrupa vēsture ir sena: stāsta, ka Kanādas pirmie kolonisti par cukura kļavām uzzināja no Amerikas pamatiedzīvotājiem. Ir daudz apgalvojumu, kas izskaidro sākotnējo atklājumu. Daži stāsta, ka kāds vadonis metis kokam ar tomahavku (cirvi), no koka sākusi tecēt sula, un vadoņa sieva aromātiskajā šķidrumā pagatavojusi brieža gaļu. Citi stāsta, ka indiāņi nejauši uzrāpušies uz sulām, kas tecējušas no nolauzta kļavas koka zara. Kopš 17. gadsimta zemnieki sāka urbt mazus caurumus kokos (ko viņi sauca par cukura krūmiem) no ziemas līdz pavasarim. Ik pēc dažām dienām viņi savāca sulu un vārīja ūdeni, lai iegūtu saldu, zeltaini brūnu šķidrumu, ko sauc par kļavu sīrupu. Mūsdienās kļavu sīrupu plaši lieto visā Kanādā un Amerikas Savienotajās Valstīs, galvenokārt ar pankūkām, vafelēm un auzu pārslām.

 

Falernum

Falernum ir salds liķieris, kas pieejams arī alkoholiska vai bezalkoholiska sīrupa veidā. Liķiera pamatā vienmēr ir rums, cukurs un laims, un parasti tam pievieno ingveru, krustnagliņas, mandeles, kanēli un muskatriekstu. Tiek uzskatīts, ka šī kombinācija pirmo reizi parādījās 19. gadsimtā, bet pirmais rakstiskais pieminējums datēts ar 20. gadsimta 20. gadiem. Tā izcelsme galvenokārt tiek saistīta ar Barbadosu.  Mūsdienās falernumu galvenokārt izmanto tropu kokteiļos.