VALŪTA - EUR |  SEK

BLOGS

KĀ TOP MĀJAS KARSTVĪNS?

13.12.2018.
Vienkārša recepte, kas piešķirs svētkiem unikālu garšu!

FORMAI UN IZMĒRAM IR NOZĪME!

29.11.2018.
Kā dzērienam piemeklēt pareizo glāzi?

KAS IR “BEAUJOLAIS NOUVEAU” UN KĀ ŠĪ TRADĪCIJA SĀKĀS?

13.11.2018.
Steigšus uz Parīzi pēc jaunākā vīna!

KO DARĪT, KAD APNIKUSI KOLA UN TONIKS?

07.11.2018.
Alternatīvas tiem, kurus moka rutīna!

LĒTUMA UN SLIKTAS GAUMES PARAUGS VAI VĪNA INDUSTRIJAS NĀKOTNE?

08.10.2018.
Laužam mītus par vīnu kastēs!

CIK APĒD UN IZDZER LEĢENDĀRAJĀ OKTOBERFEST?

25.09.2018.
Miljoniem litru alus un simpts liellopu!

BANKETA ROKASGRĀMATA

11.09.2018.
Rūdīta viesmīļa padomi dzērienu pirkšanai kāzām un citiem lieliem pasākumiem.

JO JAUNĀKS, JO LABĀK!

10.08.2018.
Vīnu eksperts Gints Sniedze dod padomus baltvīna baudīšanai vasarā.

KADIĶU MAĢIJAS NOSLĒPUMI

25.07.2018.
Kokteiļu lielmeistars Edgars Grišulis atklāj, kā uzjaukt perfektu džinu ar toniku.

KO UZDZERT PIE ŠAŠLIKA UN SIERA?

21.06.2018.
Alus darbnīcas “Labietis” meistara, titulētā mājbrūvētāja Reiņa Pļaviņā padomi kā Jāņu mielastam piešķirt iepriekš neizbaudītas garšas.

HIPHOPS UN KONJAKS - KULTŪRU KOKTEILS, KAS ŠĶĪDINA STERIOTIPUS

09.05.2018.
Kas kopīgs dzērienam, kura viena no galvenajām vērtībām ir gadsimtiem ilgā, nemainīgu tradīciju pilnā vēsture, un mūzikas stilam, kas nepārtraukti mainās, radīdams jaunus trendus un skanējumus katru gadu?

SINGLE MALT VAI BLENDED? SKOTU VISKIJU VĀRDNĪCA

16.04.2018.
Lai, uzmetot pudelei aci, saprastu, kas tad īsti tajā ir iepildīts, nepieciešams atšifrēt visus uzrakstus uz etiķetes. Turpinājumā neliela vārdnīca ar biežāk lietotajiem viskija apzīmējumiem.

EDAVĀRDI: REPERI VĒLAS BŪT “CRAFT”, BET KĻŪST PAR DIVLITRENĒM

11.04.2018.
“Mēs esam pabeigti, bet ceļam galdā dvuļas, jo mēs esam atbildes, kas meklē savus jautājumus” - citāts no Edavārdu (Eduards Gorbunovs) dziesmas atgādina, ka noteiktā dzīves posmā autors nesmādējis alu arī no 2l PET pudelēm, kuras joprojām mēdz pieminēt savās dziesmās. Edavārdi atklāj, ka ir arī reperi, kas pielīdzināmi lētam alum, kā arī to, ka plašpatēriņa dziras vietā labprātāk izvēlas craft alu, jo tas piedāvā plašas iespējas atklāt jaunas, nepieredzētas garšas un sajūtas.

CIK ĻOTI MĀRKETINGS NOSAKA MŪSU GLĀŽU SATURU - 3 PIEMĒRI

06.04.2018.
Ielejot piektdienas vakarā ierasto šotu, kokteili vai vīna glāzi, mēs parasti neaizdomājamies par mārketinga milzīgo spēku, kas spēj vēl pirms dažām dekādēm pasaules tirgū pavisam nezināmu ražotāju dzērieniem nokļūt tieši līdz mūsu glāzēm. Daudzi no šiem dzērieniem ir redzami visur un kļuvuši tik pašsaprotami, ka liekas - tie bijuši manā bāriņā vienmēr. Taču patiesībā pat visspēcīgākie zīmoli ir sākuši no pilnīgas nulles, un bieži vien tikai gudrs un veiksmīgs mārketings ļauj tiem iekļūt tirgus līderu sarakstā.

AGNESE RUTKOVSKA: GRIBU DZERT KONJAKU SKAISTI KĀ FILMĀS

23.03.2018.
Snīkeru veikala Commune īpašniece un instagram influencere ar 5000 sekotājiem Agnese Rutkovska uzskata, ka izskats nosaka arī saturu. Līdzīgi kā VSOP konjaks, kas pildīts stilīgā pudelē ar tā vērtību izceļošiem uzrakstiem, Agnese nēsā modes zīmolu apģērbu, uztur sevi sportiskā formā un viņas ķermeni viscaur klāj tetovējumi. Par to, vai skropstu tušu var izmantot vīna pudeles attaisīšanai, kādi ir viņas mīļākie snīkeri un kāpēc vienīgais stiprais alkohols, kas viņu uzrunā, ir konjaks, Agnese mums pastāstija īsā sarunā.

5 IEMESLI, KĀPĒC CRAFT ALUS PĀRSPĒJ "GAIŠOS" UN "TUMŠOS"

19.03.2018.
“Gadiem ilgi es brīvdienās skatoties filmu mēdzu malkot vieglu plašpatēriņa lāgeri, kuram uzkodu riekstiņus vai čipsus, taču reizēs, kad nolēmu pats pagatavot kādu smalkāku ēdienu, parasti piemeklēju pudeli atbilstoša vīna. Viss mainījās, kad sāku sev atklāt plašo craft alus pasauli - lētais lāgeris sāka garšot pēc viegli apiņota ūdens, taču vīnu pie vakariņām arvien biežāk sāka aizstāt dažādas krāsas un konsistences brūvējumi 0.33L pudelēs ar dīvainām etiķetēm. Turpinājumā par iemesliem, kāpēc tā notika.” - savā pieredzē dalās mārketinga speciālists Juris.

DJ NINA ELEKTRICHKA: NO ALUS IZVĒLOS KRAFTIŅUS AR OGĀM

14.03.2018.
DJ, elektroniskās mūzikas producente un māksliniece Nina Elektrichka ir ļoti daudzdimensionāla savā radošumā – vizuālā māksla, mūzika, video, dizains, pasākumu vadīšana un organizēšana – atliek tikai apbrīnot viņas daudzos talantus. Ar Ninu aprunājāmies par mākslu, festivāliem un beļģu skābajiem ķiršu un aveņu craft aliem un uzzinājām, ka viņai patīk interesantas garšas, neparasti savienojumi un visai māksliniecisks piegājiens dzērieniem.

KATRINE LŪKINS: KAD NEDZIEDU, TULKOJU DZĒRIENU ANOTĀCIJAS

14.02.2018.
„Supernova2018” dalībniece Katrine Lūkins bez gozēšanās šova starmešu gaismās, dzied arī ekstrēmos apstākļos, piemēram, uz prāmja vētras laikā, ikdienā strādā veikalā Spirits&Wine, kā arī palīdz pie komforta un kārtības pieradušajiem zviedru tūristiem nepazust brīžiem pārāk mežonīgajā Rīgā. Ar Katrini aprunājamies par viņas pienākumiem dažādās darbavietās, zviedru un latviešu atšķirībām, ka arī par dīvainām, teju mistiskām sakritībām, rakstot “Supernovas” dziesmu.

DAŽĀDI DZĒRIENI GARŠVIELU UN SĀLS VIETĀ - VIRTUVES EKSPERIMENTS

05.02.2018.
Vai arī tavā bāriņā regulāri sakrājas pustukšas un gandrīz tukšas pudeles, kuras neesi izmetis to pietiekami vērtīgā satura dēļ, taču arī izdzert tās līdz galam tā arī nav sanācis? Pārvieto šīs pudeles no bāriņa uz virtuves skapīti - dažādi dzērieni var būt lieliski palīgi ēdienu gatavošanā! Alkohols, gluži tāpat kā sāls, ir dabisks garšas pastiprinātājs. Tālāk apskatīsim pazīstamāko alkoholisko dzērienu pielietojumus virtuvē.

FOTOGRĀFS TOMS ŠICS: ALKO IR INTERESANTĀKS NEKĀ FASHION

05.02.2018.
Vai fotogrāfam vienmēr jābūt skaidrā? Vai fotografēt skaistas pudeles, tādas kā Generous džinam, ir interesantāk, nekā fotografēt dārgu zīmolu apģērbus? Soctīklu influenceris Toms (tomsics - 11 000 sekotāju Instagram), kurš profesionāli nodarbojas ar fotogrāfiju un videogrāfiju, mums pastāstīja par savām profesionālajām kā arī personīgajām attiecībām ar alkoholu.