VALŪTA - EUR |  SEK

BLOGS

DIĒTA UN ALKOHOLS. KO DRĪKST UN KO - NĒ!

19.10.2017.
Tu ievēro diētu vai tikai domā par to? Tai pat laikā tavas nedēļas nogales mēdz izvērsties par lielākiem vai mazākiem svētkiem. Iespējams, tu uzdod sev jautājumu - kā sabalansēt veselīgu uzturu ar kādu glāzi garda dzēriena, būtiski neietekmējot diētas rezultātus? Pat ja neplāno nomest svaru, visnotaļ interesanti ir uzzināt, cik tad kalorijām bagāti ir mūsu relaksējošie dzērieni. Varbūt, ka nākamā ēdienreizē iztiksim tikai ar gaišo alu?

ROBERTO MELONI: "LATVIJAS RUDENĪ SILDOS AR HENNESSY."

09.10.2017.
Dziedātājs un TV raidījuma “La Dolce Vita” vadītājs Roberto Meloni atzīstas, ka Latvijas ziema nav viņa mīļākais gadalaiks – līdz ar pirmajām slapjajām rudens dienām viņš mēdz sildīties ar Hennessy. “Maza deva Hennessy konjaka kā papildinājums melnajai vai piparmētru tējai kopā ar medu palīdz gan dvēselei justies labāk, gan arī saudzē balsi,” tā teic itāļu izcelsmes dziedātājs. Kā Roberto izdodas “pārziemot” Latvijā, kāds bija viņa tēta iecienītākais dzēriens un kāda ir sardīniešu “šmakovka” – par to visu stāsta Roberto.

“INGVERA GROKS”, “APPLE MARTINI” UN CITI KOKTEIĻI NO SVAIGAS ĀBOLU SULAS

11.09.2017.
Gribot, negribot piezadzies ir krāsainais gadalaiks, kad saulainie mirkļi jāķer jo īpaši un jāsteidz izmantot siltie vakari terasē ar gardiem, sildošiem un sulīgiem kokteiļiem. Dabīgi spiesta ābolu sula ir ne tikai lielisks vitamīnu avots, bet arī izcila sastāvdaļa mājās gatavotam reibinošam dzērienam.

KALVADOSS - SAPŅU DZĒRIENS, BURVIS VAI LIMONĀDE?

04.09.2017.
Izdzirdot vārdu Kalvadoss, mana pirmā asociācija ir pasaku filma, kur galvenais varonis ir burvis ar garu bārdu un pārdabiskām spējām. Noteikti labs burvis. Bet, patiesībā, šis vārds slēpj sevī iespaidīgu vēsturi un baudas vērtas garšas.

ITĀĻU VIRTUVES NOSLĒPUMI: VĪNS IR IZSMALCINĀTS ETIĶIS

28.08.2017.
Vīna baudīšana, protams, ir laba un patīkama nodarbe, bet bieži vien “procesā” nez no kurienes uzrodas apetīte. Nākamreiz padomā par to iepriekš, tāpēc pirms stājies rindā pie vīna stenda, aizej arī uz gaļas nodaļu, nopērc sulīgu, piecmilimetrīgu steika gabalu un izmēģini lielisku recepti, kas atceļojusi no saulainās Itālijas.

KAS KOPĪGS ĀFRIKĀŅU VERGAM AR JACK DANIEL'S?

21.08.2017.
Katrai ievērojamai viskija darītavai ir savs stāsts. Bieži vien skaisti izpušķots un pilnveidots tā, ka paši saimnieki ne vienmēr spēj izsekot, kur beidzas vēsture un kur sākas komercija. Tomēr ir viskija darītavas, kas nekautrējas arī no savas vēstures mazāk pievilcīgajām lappusēm. Tā noticis ar Jack Daniel’s, kura pirmsākumi meklējami Amerikas vegturības laikos.

RADIO DĪDŽEJS BREIDAKS IZVĒLAS SKOTU KŪDRAINOS VISKIJUS

14.08.2017.
Kad trakie padsmitnieku gadi aiz muguras, ikviens uz alkoholu skatās mazliet citām acīm. “Radio SWH” balss Kaspars Breidaks nu dzērienus sācis uztvert kā baudīšanas kultūras sastāvdaļu, un lielu lomu tajā spēlē augstvērtīgais single malt viskijs. Viņš nevairās runāt par savu pirmo tikšanos ar alkoholu, kā arī atklāj nianses, kā vēlētos justies savās kāzās.

SIDRI, KAS NEATGĀDINA CUKURŪDENI

07.08.2017.
Agrāk vārds sidrs asociējās tikai un vienīgi ar saldu augļu ūdeni, radot ilūziju, ka dzeram limonādi ar alkoholu. Nu jau labu laiku šī ēra ir beigusies un arī Latvijā gatavo sidrus, kam katram ir savs raksturs, personība, un tie garšo izteiksmīgi, gaumīgi un galvenais – nemaz ne tik saldi.