VALŪTA - EUR |  SEK

BLOGS

6 FAKTI, KAS APLIECINA: DŽINS PĀRDZĪVOS ARĪ TEVI!

16.01.2018.
Džins ir interesants temats. It kā - nekas vairāk par graudu destilātu. It kā - vienkāršs dzēriens, kas daudziem asociējas ar toniku un Labvēlīgā tipa dziesmiņām no saldajiem 90.tajiem. Pienākot veikalā pie džina plaukta, uzmanību noteikti piesaista Hendricks, Tanqueray Ten, Beefeater 24, Monkey 47 un citi. Taču tikai retais zina, ka aiz šīm mūsdienīgajām etiķetēm slēpjas simtiem gadu ilga dzēriena vēsture. Uzmanībai: 6 fakti, kas parāda, ka džins ir pieredzējis spēlētājs un ir ieradies uz šīs pasaules uz ilgu palikšanu.

5 DZĒRIENI, KAS ŠOZIEM AIZSTĀS JĀGERI VAI MELNO BALZĀMU

04.01.2018.
Ko darīt, ja Jagermeister pekšņi apnīk sava salduma dēļ, vai arī Rīgas melnais balzams - sava rūgtuma dēļ? Vienalga, vai izmantojām šos zāļaugu uzlējumus saaukstēšanās profilaksei, gremošanas stimulēšanai vai šotu un kokteiļu pagatavošanai, tiem ir simtiem alternatīvu. Daudzo zāļu liķieru dažādās garšas aizpilda visu plašo spektru no balzama rūgtuma līdz pat “jāgerīša” saldumam. Tālāk apskatīsim dažus no šiem dzērieniem.

LAURA VALUTA: ŠAMPANIETIS NAV TIKAI SVĒTKIEM

30.12.2017.
“Šampanietis – vienīgais dzēriens, kas padara sievieti skaistu”. Šis Marķīzes de Pompadūras citāts Latvijas Instagram vidē pazīstamajai (9500 sekotāju) blogerei, stilistei un make-up speciālistei Laurai Valutai ir piekārts pie sienas glītā rāmītī. Atzinusi, ka ar ciemakukuli – Piper Heidsieck šampanieša pudeli – esam trāpījuši tieši mērķī, Laura pastāstīja, ka šampanietis viņai ir gandrīz ikdienas dzēriens, un atklāja, kas sievietēm palīdz no apkārtējo acīm noslēpt paģiras.

CITĀDI SVĒTKI: BURKĀNU LIĶIERIS, KAFIJAS TEKILA UN ABAVAS BRUTS

21.12.2017.
Runā, ka svētki ir brīnumu laiks. Tomēr ne visi apjauš, ka brīnumus ir jārada mums pašiem. Padomā, vai tu atkal dosies uz veikalu pēc ierastā Jameson, Martini Asti un Captain Morgan, vai šogad pacentīsies būt oriģināls un pārvērtīsi glāžu saturu mazā pārsteigumā. Piešķir tostiem pavisam citu garšu ar kādu no šīm netradicionālajām svētku izvēlēm, kuras padarīs svinību galdu košāku!

PIPARKŪKAS - UZKODA PIE ALUS?

20.12.2017.
Ja esiet kādreiz satikuši mani Ziemassvētkos, tad ziniet - man šai laikā neklājas viegli. Kamēr svinētāji tradicionāli piedzer svētku saldumiem olu liķieri vai sildās ar karstvīnu, es ar savu alus glāzi varu vien nodoties saldsērīgām fantāzijām par ķiploku grauzdiņiem un sālītiem zemesriekstiem. Korķēt vaļā alus pudeli tikai tad, kad ar ovācijām tiek nests svētku cepetis, vai tomēr starp konfektēm un mandarīniem atradīsies kaut kas alus cienītājam derīgs? Izrādās, veiksmīgs alus uzgraužamais var būt arī piparkūkas, vajag tikai izvēlēties pareizās alus sķirnes.

GROKS - TĀS IR ZĀLES. PAVISAM NOPIETNI!

14.12.2017.
Kad jūti pirmos drebuļus, kas pārņem ķermeni, jo ziemas mēneši aizvien uzstājīgāk atgādina par savu esamību, pastāv vairākas iespējas, kā sevi sasildīt un nocirst saaukstēšanās tuvošanos jau pašā saknē. Vari izvairīties kāpt ārā no siltās mašīnas, izkarsēties pirtī uz lāvas, atrast vecmammas adītās vilnas zeķes, bet var tam pieiet arī no citas puses – no groka puses, jo īstajā laikā un pareizajā devā tas spēj paveikt brīnumus.

8 DZĒRIENI, AR KURIEM NENOŠAUSIET GREIZI DĀVINOT SVĒTKOS

13.12.2017.
Kurš teicis, ka kvalitatīvs un smalks dzēriens nevar atrasties Ziemasvētku vecīša dāvanu maisā? Ja vien pantiņu skaitītāju vecums ir sasniedzis noteikto gadu slieksni, prieks par atspirdzinošu dzirkstošo vīnu vai smeķīgu single malt viskiju var būt neizmērojams. Visi esam pieauguši un zinām, cik fantastisku sajūtu var noķert, baudot īsto dzērienu pareizajā kompānijā. Lūk, tā ir īsta dāvana!Un tomēr – dāvanai jābūt arī iespaidīgai! Mēs atlasījām 8 iespaidīgus dzērienus, kas būs lieliskas svētku dāvanas – pateicoties gan garšai, gan arī iespaidīgajam iepakojumam, kas nebūt nav mazsvarīgi…

ŽANIS PAVLOVSKIS: "SINGLE MALT VISKIJS IR MANS PĒDĒJĀ LAIKA ATKLĀJUMS"

01.12.2017.
Muzikālās apvienības “Olas” dalībnieks Žanis Pavlovskis (23) apgalvo, ka “Olas” nekur nav pazudušas – priekšā ir vairāki koncerti un jau tiek kalti jauni plāni, bet tikmēr Žanis paralēli attīsta savu soloprojektu, bet vakaros pēc koncertiem šad tad palutina sevi ar kādu kvalitatīvu viskiju.

MĀNĪGĀ GASPAČO ZUPA GLĀZĪTĒ

22.11.2017.
Tuvojoties aukstākam laikam un pakausī arvien vairāk jūtamai ziemas elpai, arī dzērieni prasās ņiprāki un sildošāki. Šoreiz aplūkojamo kokteili noteikti varētu uzskatīt par gandrīz vai ēdienreizi, jo tā sastāvs ir samērā barojošs, vienlaikus gluži vai veselīgs. Tomātu sula ir ārstu atzīts līdzeklis, kas ne tikai uzlabo sirdsdarbību un normalizē holesterīna līmeni, bet ir arī piemērots svara vērotājiem. Tātad, dāmas un kungi, studijā viņa – Asiņainā Mērija!

DZĒRIENS, AR KO KRIEVIJAS IMPĒRIJAS ĶEIZARIENE ĀRSTĒJA VĒDERGRAIZES

14.11.2017.
Rudens vējiem un lietiem spītējot, katram prātā nāk domas un idejas par to, kā noturēties uz veselības un nesatricināmas imunitātes viļņa. Kā atzīst daudzi medicīnas pārstāvji – nav nekā labāka par dabas produktiem, tādēļ šoreiz papētīsim divus alkohola zālīšu grandus – Rīgas Melno Balzāmu un Jägermeister, kas sākotnēji tika izmantoti tikai medicīniskos nolūkos.

DĀRTA ANČEVSKA: GRUZIJĀ IEMESLS TOSTAM VAR BŪT PAT MANA SOMIŅA

31.10.2017.
Instagram slavenības Dārtas (d_ancevska), kuras "kontā" ir teju 10 tūkstoši sekotāju, lielākā aizraušanās ikdienā ir hennas tetovējumu zīmēšana, bet iedvesmu tiem viņa rod savos regulārajos ceļojumos. Tieši viens no pēdējiem ceļojumu galamērķiem – Gruzija – Dārtai palikusi spilgtā atmiņā ne tikai gleznainās dabas un sirsnīgo cilvēku, bet arī vietējā vīna dēļ, kas šajā saulainajā Kaukāza zemē ir būtiska kultūras sastāvdaļa.

VAI IESPĒJAMS APGĀZT MĪTUS PAR SPIRTOTAJIEM DZĒRIENIEM?

25.10.2017.
“Alkohols ir kaitīgs!” “Tas sagrauj organismu!”, “Nodzersi aknas!”, “Uzaudzēsi alus vēduru!”, “Kļūsi par alkoholiķi!”– šādi un daudzi citi līdzīgi saukļi un domas bieži izskan mūsu sabiedrībā, mēģinot uzsvērt alkoholisko dzērienu kaitīgumu un radīt aroganci pret jebko, kas stiprāks par kefīru. Nolēmām pārbaudīt cik patiesi ir šie mīti, un vai tiem visiem ir patiešām racionāli argumenti.

DIĒTA UN ALKOHOLS. KO DRĪKST UN KO - NĒ!

19.10.2017.
Tu ievēro diētu vai tikai domā par to? Tai pat laikā tavas nedēļas nogales mēdz izvērsties par lielākiem vai mazākiem svētkiem. Iespējams, tu uzdod sev jautājumu - kā sabalansēt veselīgu uzturu ar kādu glāzi garda dzēriena, būtiski neietekmējot diētas rezultātus? Pat ja neplāno nomest svaru, visnotaļ interesanti ir uzzināt, cik tad kalorijām bagāti ir mūsu relaksējošie dzērieni. Varbūt, ka nākamā ēdienreizē iztiksim tikai ar gaišo alu?

ROBERTO MELONI: "LATVIJAS RUDENĪ SILDOS AR HENNESSY."

09.10.2017.
Dziedātājs un TV raidījuma “La Dolce Vita” vadītājs Roberto Meloni atzīstas, ka Latvijas ziema nav viņa mīļākais gadalaiks – līdz ar pirmajām slapjajām rudens dienām viņš mēdz sildīties ar Hennessy. “Maza deva Hennessy konjaka kā papildinājums melnajai vai piparmētru tējai kopā ar medu palīdz gan dvēselei justies labāk, gan arī saudzē balsi,” tā teic itāļu izcelsmes dziedātājs. Kā Roberto izdodas “pārziemot” Latvijā, kāds bija viņa tēta iecienītākais dzēriens un kāda ir sardīniešu “šmakovka” – par to visu stāsta Roberto.

“INGVERA GROKS”, “APPLE MARTINI” UN CITI KOKTEIĻI NO SVAIGAS ĀBOLU SULAS

11.09.2017.
Gribot, negribot piezadzies ir krāsainais gadalaiks, kad saulainie mirkļi jāķer jo īpaši un jāsteidz izmantot siltie vakari terasē ar gardiem, sildošiem un sulīgiem kokteiļiem. Dabīgi spiesta ābolu sula ir ne tikai lielisks vitamīnu avots, bet arī izcila sastāvdaļa mājās gatavotam reibinošam dzērienam.

KALVADOSS - SAPŅU DZĒRIENS, BURVIS VAI LIMONĀDE?

04.09.2017.
Izdzirdot vārdu Kalvadoss, mana pirmā asociācija ir pasaku filma, kur galvenais varonis ir burvis ar garu bārdu un pārdabiskām spējām. Noteikti labs burvis. Bet, patiesībā, šis vārds slēpj sevī iespaidīgu vēsturi un baudas vērtas garšas.

ITĀĻU VIRTUVES NOSLĒPUMI: VĪNS IR IZSMALCINĀTS ETIĶIS

28.08.2017.
Vīna baudīšana, protams, ir laba un patīkama nodarbe, bet bieži vien “procesā” nez no kurienes uzrodas apetīte. Nākamreiz padomā par to iepriekš, tāpēc pirms stājies rindā pie vīna stenda, aizej arī uz gaļas nodaļu, nopērc sulīgu, piecmilimetrīgu steika gabalu un izmēģini lielisku recepti, kas atceļojusi no saulainās Itālijas.

KAS KOPĪGS ĀFRIKĀŅU VERGAM AR JACK DANIEL'S?

21.08.2017.
Katrai ievērojamai viskija darītavai ir savs stāsts. Bieži vien skaisti izpušķots un pilnveidots tā, ka paši saimnieki ne vienmēr spēj izsekot, kur beidzas vēsture un kur sākas komercija. Tomēr ir viskija darītavas, kas nekautrējas arī no savas vēstures mazāk pievilcīgajām lappusēm. Tā noticis ar Jack Daniel’s, kura pirmsākumi meklējami Amerikas vegturības laikos.

RADIO DĪDŽEJS BREIDAKS IZVĒLAS SKOTU KŪDRAINOS VISKIJUS

14.08.2017.
Kad trakie padsmitnieku gadi aiz muguras, ikviens uz alkoholu skatās mazliet citām acīm. “Radio SWH” balss Kaspars Breidaks nu dzērienus sācis uztvert kā baudīšanas kultūras sastāvdaļu, un lielu lomu tajā spēlē augstvērtīgais single malt viskijs. Viņš nevairās runāt par savu pirmo tikšanos ar alkoholu, kā arī atklāj nianses, kā vēlētos justies savās kāzās.

SIDRI, KAS NEATGĀDINA CUKURŪDENI

07.08.2017.
Agrāk vārds sidrs asociējās tikai un vienīgi ar saldu augļu ūdeni, radot ilūziju, ka dzeram limonādi ar alkoholu. Nu jau labu laiku šī ēra ir beigusies un arī Latvijā gatavo sidrus, kam katram ir savs raksturs, personība, un tie garšo izteiksmīgi, gaumīgi un galvenais – nemaz ne tik saldi.