Baltvīns: garšas pazīme

Sauss, svaigs un augļains

Parasti satur ābolu, citrusu un ērkšķogu nianses. Baudāms kopā ar vārītu zivi, jūras veltēm vai kā aperitīvs. Ar garšām piesātinātāki vīni baudāmi ar ceptu zivi, cāļa ēdieniem vai aukstām gaļām un maigiem sieriem. Ieteicamā temperatūra 8-10°C.

Pussauss, viegls un noapaļots

Garša neitrāla, bieži jūtamas nogatavojušos ābolu un mandeļu nianses. Baudāms kopā ar maigas zivs un ne pārāk garšvielainiem cāļu ēdieniem, vai arī kā saviesīgs dzēriens. Ieteicamā temperatūra 6-8°C.

Pussauss, ogains un puķains

Izteikti vīnogains raksturs ar puķainām un augļainām niansēm. Pasniedzams kā saviesīgs dzēriens vai kopā ar garšaugiem bagātiem zivju ēdieniem un kūpinātiem aukstās gaļas izstrādājumiem. Saldāki vīni pasniedzami kopā ar pikantiem vai saldskābiem Āzijas ēdieniem. Ieteicamā temperatūra 8-10°C.

Pussauss, svaigs un augļains

Bieži manāmas ābolu un citrusa nianses. Pasniedz kopā ar vārītu zivi vai kā saviesīgu dzērienu. Pilnīgāki vīni baudāmi kopā ar Āzijas ēdieniem, aukstās gaļas izstrādājumiem un maigiem sieriem. Ieteicamā temperatūra 8-10°C.

Sauss, pilnīgs un garšvielains

Šie vīni bieži vien ir nogatavoti mucās. Biežas garšu nianses ir vaniļas, sviesta, citrusu un tropisku augļu. Baudāms kopā ar ceptas vai grilētas zivs, jūras veltēm un gaišas gaļas, kā arī pie zviedru galda. Ieteicamā temperatūra 8-12°C.

Salds

Bieži jūtamas rozīņu, medus un aprikožu nianses. Baudāms kopā ar svaigām ogām, pīli, zoss aknām vai pelējuma sieriem. Pasniedz ar riekstu un mandeļu desertiem, ja vīnam ir neliela deguma piegarša. Ieteicamā temperatūra 8-10°C.

Sauss, viegls un noapaļots

Maigs un neitrāls ar nogatavojušos ābolu un mandeļu niansēm. Baudāms kopā ar maigiem zivju ēdieniem un viegli garšvielotiem cāļa ēdieniem, vai arī kā saviesīgs dzēriens. Ieteicamā temperatūra 6-8°C.

Sauss, ogains un puķains

Izteikts vīnogu raksturs ar puķu un augļu aromātiem. Pasniedz kā saviesīgu dzērienu vai kopā ar garšaugu bagātiem zivju ēdieniem un kūpinātas gaļas izstrādājumiem. Saldāki vīni labi garšo kopā ar pikantiem un saldskābiem Āzijas ēdieniem. Ieteicamā temperatūra 8-10°C.