Sarkanvīns: garšas pazīmes

Maigs un ogains

Parasti viegli, svaigi un maigi vīni. Raksturīga ir aveņu, zemeņu, jāņogu un brūklēņu garša. Ieteicams baudīt ar vieglākiem cāļa vai cūkas gaļas ēdieniem. Svaigāki vīni baudāmi kopā ar ceptu un grilētu zivi. Pasniedz 14-16°C.

Augļains un piesātināts

Manāmi augļaini vīni ar upeņu, kazeņu, ķiršu, vaniļas un piparmētras niansēm. Baudāmi kopā ar ceptu vai grilētu liellopa vai jēra gaļu. Maigāki vīni piemēroti bufetēm. Ieteicamā temperatūra 16-18°C.

Salds

Pastāv dažādi tipi. Vieglākus un saldākus vīnus bieži pasniedz viegli atdzesētus kā dzērienus viesībās. Ja vīns ir bagātīgs tad to vislabāk pasniegt pie izturētiem sieriem un desertiem. Ieteicamā temperatūra 16-18°C.

Pikants un bagātīgs

Bieži izturēti mucās. Tiem piemīt žāvētu augļu, vaniļas, piparu un garšaugu nianses. Ieteicami baudīt kopā ar sēnēm un garšaugiem pagatavotiem jēra, liellopa vai cūkas gaļas ēdieniem. Bagātīgi un stingri vīni pasniedzami arī kopā ar medījumu ēdieniem. Ieteicamā temperatūra 16-18°C.

Sauss un niansēts

Ar garšām piesātināti, svaigi un rūgteni vīni ar tumšo ogu, ciedru, tumšās šokolādes un grauzdētas kafijas niansēm. Piemēroti ilgākai glabāšanai. Pasniedz ar bagātīgiem un dažādu garšvielu piesātinātiem gaļas ēdieniem (jēru, liellopu vai medījuma gaļu). Ieteicamā temperatūra 16-18°C.