Dzirkstošais vīns: garšas tipi

Baltvīns

Ieteicams kā aperitīvs vai kopā ar jūras veltēm, putnu gaļu un vieglākiem zivju ēdieniem. Saldāki vīni ieteicami kā saviesīgi dzērieni. Ieteicamā temperatūra 8-12°C.

Sarkanvīns

Ieteicams kā saviesīgs dzēriens vai kopā ar aukstām gaļām, grilētu gaļu vai stipriem sieriem. Ieteicamā temperatūra 8-12°C.

Salds balts

Baudāms kā saviesīgs vīna dzēriens vai kopā ar desertiem, piemēram saldējumu vai sorbet. Ieteicamā temperatūra 8-10°C.

Sārtvīns

Pasniedzams kā aperitīvs, saviesīgs dzēriens, pie zivs un jūras veltēm vai vieglākiem putnu ēdieniem. Ieteicamā temperatūra 8-12°C.

Pussauss balts

Pasniedzams kā saviesīgs dzēriens, kopā ar jūras veltēm, putnu gaļu vai vieglākiem zivju ēdieniem. Ieteicamā temperatūra 8-10°C.

Pārējie

Baudāms kā saviesīgs dzēriens. Ieteicams pasniegt atdzesētu.