Alus: garšas tipi

Gaišais lager

Šis alus atbild par apmēram 95 procentiem no visiem pasaulē ražotiem alus tipiem. Tiek ražotas daudzas dažādas šķirnes, no vieglās ar maz rūgtuma, līdz pilnīgākajam pilsnera tipam kas ir ļoti rūgts. Ieteicamā temperatūra 8-12°C.

Tumšais lager

Tumšajam lager tipa alum var būt ļoti atšķirīgi stili - no maiga un salda līdz rūgtam un dūmakainam. Ieteicams pasniegt 12°C.

Porteris un stout

Tie ir divi alus tipi ar ļoti tumšu (gandrīz melnu) krāsu. Garša ir bieži izteikti grauzdēta un rūgta. Porteris bieži, bet ne vienmēr, ir saldāks par stout. Ieteicamā temperatūra 16-18°C.

Dažādi tipi

Šeit atradīsiet kastes ar dažādu tipu aliem, piemēram gan ale tipa, gan lager tipa.

Ale

Ale tipa alus tiek raudzēts augstākās temperatūrās nekā lager tipa alus, un tāpēc ir augļaināks savā raksturā. Nereti var būt diezgan rūgts un garšvielains un ir jūtama deguma piegarša. Ieteicamā temperatūra 12°C

Kviešu alus

Ražošanas procesā lieto lielu daļu kviešu graudu iesala graudu vietā. Kvieši padara alu mīkstu, noapaļotu un bagātīgu. Pasniedz kopā ar jēra vai cūkas gaļas ēdieniem, kā arī ar pikantiem Āzijas ēdieniem. Ieteicamā temperatūra 8°C.

Spontāni rūdzis alus

Spontāni rūdzis alus ir Beļģijas specialitāte un tam bieži tiek pievienots augļu vai ogu aromāts. Garša ir ļoti skābena un gandrīz pilnīgi bez rūgtuma. Ieteicams pasniegt labi atdzesētu.

Speciālais alus

Speciālais alus neiekļaujas nekādā klasifikācijā. Piemēram tas var būt lager tipa un ale tipa alus sajaukums.