Amerikas dzērienu tirgū ir pieejami daudzi Amaro paveidi - gan itāļu izcelsmes, gan citi starptautiskie ražojumi, kā arī vietējā ražojuma, un katram no tiem ir savs patentēts augu izcelsmes sastāvs, lai panāktu rūgtu un līdzsvarotu garšu. Lai gan Campari nav īsti Amaro, kas Amerikas kokteiļu kultūrā jau vairākus gadu desmitus ir bijis viens no galvenajiem kokteiļu kultūras stūrakmeņiem, bagātīgā Amaro kategorija joprojām ir salīdzinoši mazpazīstama Amerikas vispārējai kultūrai. Līdzīgi kā daudzas citu stipro alkoholisko dzērienu kategorijas, arī Amaro bieži tiek iepazīstināts ar kokteiļu palīdzību.
Lai gan Amaro ir lielisks pats par sevi, dzerams tīrs vai ar ledu, tas kļūst arvien populārāks un daudzpusīgāks amerikāņu bārmeņiem, kuri meklē veidus, kā dažādot savu kokteiļu sarakstu, piešķirot dzērieniem dziļumu un sarežģītību bez desmitiem sastāvdaļu garām receptēm.
1. Amaro kā bāzes spirts
Amaro ir lielisks balansētājs, atkarībā no tā, ko izmantojiet, tas var pilnībā aizstāt kādu garšaugu vai pat saldinātāju kokteilī.
Bandītu alus pludiņš
Sastāvdaļas:
- 40 ml sakņu alus sīrupa
- 30 ml Amaro Montenegro
- Soda
- Viens kausiņš vaniļas saldējuma
- Ķiršu sīrups
- Ķirsis un pirparmētra dekorēšanai
- Ledus
Metode:
Uzpildiet glāzi ar ledu, glāzē iepildiet sakņu alus sīrupu, Amaro Montenegro, pievienojiet sodas dzērienu, sajauciet visu, glāzes augšdaļā atstājot pietiekami daudz vietas lielam vaniļas saldējuma kausiņam. Saldējumu pārlejiet ar ķiršu sīrupu, un dekorējiet ar ķirsi un piparmētru.
2. Sakņu alus sīrups:
- 6 tases ūdens
- 90 grami sassafras saknes (augs, kas aug Ziemeļamerikas austrumos un Āzijas austrumos. Tas izceļas ar savām aromātiskajām īpašībām, kas padarīja šo koku noderīgu cilvēkiem)
- 30 grami dadža vai pienenes saknes
- 1/4 glāzes melases (viskoza viela, kas rodas, rafinējot cukurniedres vai cukurbietes cukurā)
- 1 krustnagliņa
- 1 zvaigžņu anīss
- 1 tējkarote koriandra sēklu
- 2 pilieni ziemcietes vai piparmētras ekstrakta
- 6 glāzes cukura
Sasmalciniet visus augus, tad tos ielieciet vidēja lieluma katlā kopā ar krustnagliņām, zvaigžņu anīsa un koriandra sēklām un aplejiet ar ūdeni. Aiztaisiet katlu un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Vāra 15 minūtes. Pievieno melasi un vāra vēl 5 minūtes. Izslēdziet uguni un pievienojiet ziemcietes vai piparmētru ekstraktu. Kad maisījums atdzisis, izlejiet caur sietu, lai atdalītu visus atlikumus. Ielejiet to atpakaļ katlā kopā ar tādu pašu daudzumu cukura. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai un vāriet 5 minūtes. Masu ielejiet burkās un aiztaisiet. Glabājiet ledusskapī gadu.
3. Amaro kā tilts starp garšām
Pat viena vienīga Amaro karotīte var patiesi uzlabot kokteili. M&M Collins kokteilī Amaro Montenegro darbojas kā saistviela un savienotājs starp dūmakaino Mezcal un saldo Galliano.
M&M Collins
Sastāvdaļas:
- 30 ml Mezcal
- 20 - 25 ml Amaro Montenegro
- 10 ml Galliano
- 30 ml apelsīnu sula
- Soda
Samaisiet visas sastāvdaļas glāzē ar ledu. Dekorējiet ar apelsīna mizu.
Amaro spritz
Amaro spritz ir populārā Aperol spritz, itāļu aperitīva brālēns. Spritz tika izgudrots 19. gadsimtā Itālijā kā veids, kā atšķaidīt vīnu. Tikai 20. gadsimta 50. gados Aperol spritz ieguva tādu formu, kāda tam ir mūsdienās. Tas ir kokteilis, kas iekļauts IBA oficiālo kokteiļu sarakstā, kas nozīmē, ka pastāv "oficiāla" definīcija. Amaro spritz Aperola vietā izmanto jebkura veida Amaro.
Nepieciešams: