Visikijs: garšas raksturojums

Jauktais/Blended

Bieži sajaukts no dažādiem graudu un iesala viskijiem, kas izturēti vismaz trīs gadus ozola mucās. Ieteicams pasniegt pie istabas temperatūras kā avec vai digestīvu, vai lietot kā sastāvdaļu kokteiļos.

Rudzu/Rye

Ražots no 51 līdz 80 procentiem rudzu. Izturēts jaunās amerikāņu ozola mucās vismaz divus gadus, kas rada izteiktus vaniļas toņus. Ieteicams pasniegt pie istabas temperatūras kā avec vai digestīvu, jeb lietot kā sastāvdaļu kokteiļos.

Iesala/Malt

Iesala viskijs, kas ir sajaukts no dažādu ražotņu viskijiem tiek saukts par "vatted malt". Tam piemīt dūmaikainas garšu nianses. Ieteicams pasniegt pie iestabas temperatūras kā avec, digestīvs vai lietot kā sastāvdaļu kokteiļos.

Burbons/Bourbon

Ražots no 51 līdz 80 procentiem kukurūzas. Izturēts vismaz divus gadus jaunās dedzinātās amerikāņu ozola mucās (kas rada dūmakainu garšu).

Graudu/Grain

Visbiežāk ražots no kukurūzas vai kviešiem un izturēts vismaz trīs gadus mucās. Šī viskija raksturs rodas galvenokārt no izturēšanas. Ieteicams pasniegt pie istabas temperatūras kā avec, digestīvu vai lietot kā sastāvdaļu kokteiļos.

Dažādi

Šeit atradīsiet iepakojumus, kas satur dažādus viskiju tipus.

Pārējie

Šeit atrodami viskiji kurus nav iespējams ievietot augstāk minētajās grupās.