Caur ērkšķiem uz uzvaru “Supernovā”

“Ironiski, bet ja manā dzīvē nebūtu bijis tāds smags posms, es visticamāk nevarētu uzrakstīt šo dziesmu, par kuru tagad esmu lepna un apmierināta. No visa sliktā var sanākt arī kaut kas pozitīvs, galvenais, mācēt to izmantot un pavērst sev par labu!” - Katrine ir optimistiski noskaņota par savas kompozīcijas izredzēm Supernovā. Pēdējais gads viņai esot bijis vienlaicīgi sliktākais un labākais no līdz šim piedzīvotajiem. Izšķīrusies ar draugu, atguvusi veselību, atradusi sevi, kā arī jaunu mīlestību - viņas jaunais draugs, starp citu, arī esot mūziķis, un pagājušogad arī piedalījies “Supernovā”.

“Running Red Lights” nav pirmais dziedātājas veikums, kurā attēlota bēgšana ar auto - 2015. gadā publicētajā “Crash & Burn” mūzikas video Katrine tiek nolaupīta un ievietota Mercedes bagāžniekā. Nolaupītāja lomu videoklipā atveido politiķis un aktieris Artuss Kaimiņš, klipā redzama arī aktrise Kristīne Nevarauska.

 

 Nosaluši slapjā porša salonā

“Filmēšana notika teju pašā aukstākajā rudens dienā. Sākām filmēt diezgan agri un vismaz no paša rīta bija nenormāli auksts, taču nebija laika sasildīties, jo bija jāpaspēj nofilmēt viss sižets, kamēr nepaliek tumšs” - par filmēšanas aizkulisēm stāsta Katrine - “Taisot vaļā vienu no Moet pudelēm, to sanāca izgāzt pa visu mašīnu - viss panelis, visi sēdekļi, viss priekšējais stikls bija šampanietī. Visas manas drēbes bija slapjas, taču nācās sakost zobus, lai nofilmētu atlikušo klipa daļu. Labi, ka Porsche filmēšanai bija aizdevis mans tēvs, un mēs to beigās varējām iztīrīt paši - ja tā būtu nomas mašīna, es būtu spiesta atlīdzināt bojājumus.” 

Kā noskaidrojām, tad Katrines tēvs Andris Lūkins ne tikai palīdz ar video rekvizītiem un citiem sīkumiem, bet ir arī skaņdarba līdzautors - viņš komponējis klavieru harmonijas, kas iekļautas Kaspara Ansona veidotajā dziesmas pavadījumā.

 

Neatbalsta narkotikas un dzeršanu pie stūres

“Slikto puisi”, kurš pavedina meiteni iesaistīties mašīnas zādzībā un redzams pie stūres malkojam Moet, atveido pazīstamais latviešu aktieris Kaspars Dumburs, kurš gan filmēšanas laikā esot bijis pilnīgi skaidrā, tāpat kā pati dziedātāja. “Zālītes vietā mēs pīpējām tinamo tabaku un pie stūres nedzērām, tikai izlikāmies, ka dzeram” - paskaidro Katrine. Vairākas no klipā redzamajām lietām nekādā ziņā viņai neliekoties “fun” un atkārtojamas reālajā dzīvē - tās kalpo par metaforu visam tam, uz ko cilvēki parakstās ilgstoši esot toksiskās attiecībās.

“Tu turpini iet pāri sarkanajai gaismai, jo esi pie tā otra cilvēka pieradis vai arī tev ir bailes palikt vienam. Tā tas bija arī man - likās, būs grūti. Kaut kādā ziņā biju pazaudējusi sevi. Man bija diezgan destruktīvas attiecības un pagāja ilgs laiks, kamēr to sapratu” - tā par iepriekšējām attiecībām un grūto šķiršanos stāsta māksliniece.

 

Noskaties oficiālo videoklipu un Running Red Lights aizkadrā!