Burka ar burkānu dzērienu

Gadu mijas ballīte ir labākā vieta, kur paspīdēt ar neredzētu kokteiļa recepti. Kokteiļi, kas tiek pasniegti burkās, jau kādu laiku kļuvuši par novērojamu parādību bāros, klubos un viesībās, taču vai bieži to sastāvā ir dārzeņi? Ar Wenneker 24 Carrot nošausi divus zaķus uzreiz, jo iegūsi gan stilīgu kokteiļu burku, gan burkānu liķieri, ko iespējams pasniegt ar ledu vai izmantot interesantos sajaukumos. 

 

Viskijs, nevis pērtiķu bizness

Ko darīt, ja esi pieradis pie niansētajiem skotu viena iesala viskijiem tik ļoti, ka pat svētku kokteiļi un pudiņi vairs negaršo kā nākas, ja tiem pievieno parastāku plašpatēriņa viskiju? Tev vajadzīgs uzticams plecs… ne jau lai paraudātu, bet lai beigtu mērkaķoties. Monkey Shoulder ir sajaukums, kurā ir trīs dažādi viena iesala viskiji no Speisaidas - Glenfiddich, Balvenie un Kininvie. Saldā, gludā garša lieliski der kokteiļiem, taču neliks vilties arī dzerot “tīrajā”. Un uz pudeles ir veseli trīs pērtiķi! 

 

Tekila un kafija - “divi vienā”

Ja esi kafijas liķieru cienītājs, tad zināsi, ka tie lieliski sader ar svētku našķiem, kā arī kalpo par pamatu interesantos kokteiļos. Patron XO Cafe paceļ šī tipa dzērienu jaunā dimensijā, piešķirot tam daudz karstasinīgāku raksturu. Šis nav vienkārši liķieris, bet gan izmeklēta XO tekila, kurai pievienota dabīgās kafijas esence. Dzērienam ir sausa, nevis salda garša, un tas ir 35 grādus spēcīgs - stiprums paspilgtina kafijas aromātu.

Ja drēgnajā decembrī vēlies sajust īstu Meksikas svelmi, pagatavo kokteili “Asā šokolāde”, sajaucot Patron XO Cafe, Patron Repostado un smalki saberztu svaigu čili.

 

Itāļu liķieris, kas smaržo pēc marcipāna 

Amareto liķierī Disaronno atrodamie mandeļu, vaniļas un dedzināta cukura toņi ir iemesls, kāpēc tas ir novērtēta sastāvdaļa gan krāšņos, gan pavisam vienkāršos kokteiļos. Sajaucot to ar kolu, iegūsi dzērienu, kurā alkohols gandrīz nemaz nav jūtams. Elegantā pudele izskatīsies ļoti cienījami un svarīgi pat uz greznākajiem svētku galdiem.

 

Šampanieša efekts atšķirīgajiem

Tas skaisti burbuļo glāzē, tam ir korķis, kas rada šāvienam līdzīgu skaņu, un to var saskandināt, vēlot laimi Jaunajā gadā. Tas ir nekas cits kā… sidrs. Ja vēlies sausāku, tad derēs kāds no “brutiem” - Abavas ābolu bruts vai Bellot Cidre de Cru Brut, bet, ja vēlies nedaudz saldāku, tad pašā laikā būs, piemēram, Sabiles ābolu upeņu pussaldais. Dažādi pašmāju un ārzemju ābolu brūvējumi šampanieša pudelēs ir atrodami pietiekami plašā izvēlē, lai piemeklētu katrai gaumei atbilstošāko un “sapārotu” tos ar jebkuru ēdienu.

 

Limoncello - saules siltums pudelē

Šis liķieris, kura dzimtene ir Dienviditālija, konsistences ziņā nedaudz atgādina svētku laikā populāro olu liķieri, tikai olu vietā tā pagatavošanā izmantots kaut kas ļoti radniecīgs - citroni. Zīmīgi, ka gan ola, gan citrons jau izsenis simbolizējuši sauli - pieprasītāko ziemas saulgriežu deficīta preci mūsu platuma grādos. Citroni nogatavošanās laikā ir uzņēmuši tik daudz saules, ka katrā malkā iespējams sajust saulainu Kapri pēcpusdienu un siltu Vidusjūras vēju, pat ja baudīsi dzērienu stipri atdzesētu.