Vai māksla un dzērieni iet kopā? 

Protams. Esmu veidojusi iepakojuma dizainu gan Rīgas šampanietim, gan pāris kokčikiem 0,33l pudelēs. (smejas)

Taču viens no interesantākajiem projektiem bija saistīts ar single malt viskiju – „dzīvajā” radīju zīmējumu, kas atspoguļoja „viskija dvēseli”, tā es to tēlaini nosauktu. Tas notika degustācijas pasākumā – kamēr someljē stāstīja par visām garšiņām un niansēm, kas atbalsojas dzērienā, es tās vizualizēju un apvienoju vienā mākslasdarbā. Tā bija tāda mākslai vistuvākā performance, salīdzinot ar pudeļu etiķešu dizainēšanu. Arī man pašai gan process, gan rezultāts likās ļoti interesants.

 

Vai ir kāds kokteilis, kas tev palicis atmiņā pēdējā laikā?

Nesen bārā „Kuba” dzēru Hendricks džinu ar toniku, kam tradicionālo gurķu vietā pievienoti svaigi āboli. Lieliska kombinācija! Man patīk interesanti kokteiļi, kas ar kaut ko pārsteidz, tomēr daudz tos nevar iedzert, jo tie diezgan labi griež.

 

Tātad „tīrajā” tu dzērienus nemēdz baudīt?  

Vienu brīdi biju aizrāvusies ar konjakiem, taču tas kaut kā pārgāja. Viskiju šad tad mēdzu dzert, bet kopumā man tas ir par specifisku un arī par stipru.

Arī tipisks alus ar izteiktu apiņu rūgtumu man negaršo, taču, piemēram, beļģu izsmalcinātie skābie craft ali ar dažādām ogām un augļiem ir pat ļoti mana gaumē. Bacchus Framboise aveņu alus ir viens no maniem pēdējā laika atklājumiem – par to noteikti vēl atcerēšos vasarā, kad gribēsies kaut ko dzirkstošu un atsvaidzinošu. Vēl man ir iegaršojies Kriek Boon – skābais alus ar ķiršiem. Tas ir ne tikai garšīgs, bet tam arī ir šampanieša korķis – katrreiz atverot pudeli, tie ir mazi svētki.

 

Runājot par svētkiem – tu esi ļoti saviesīga persona: dīdžejo, vadi un organizē pasākumus. Kā tu kļuvi par profesionālu „ballītes dvēseli”?

Viss sākās, kad es biju DJ veikborda sacensībās, kurās pati arī piedalījos un palīdzēju organizēt. Pēc tam vēl organizēju veikborda braucienus uz Portugāli... Bet vislielākā pieredze man bija ar „Playground” festivālu. Draugi bija izdomājuši – „Forši, uztaisīsim jaunu ekstrēmo sporta veidu, mūzikas un kreativitātes festivālu!” – un uzaicināja mani, varētu teikt, par... Mūzikas departamenta direktori. (Smejas). Biju atbildīga par skatuves iekārtojumiem, mūziķu lineup’iem un koordinēšanu. Tā bija nopietnākā pieredze organizēšanā – izdomāt, kā mūziķi brauks, kur paliks, arī visas naudas lietas.

 

Vai DJ setu gatavošana netraucēja veikborda rezultātiem? Kādas vietas sanāca ieņemt?

Otrās! (Smejas) Pārsvarā otrās, jo es biju par slinku, lai ietu uz pirmajām. Zini, tas sporta veids vispār ir diezgan bailīgs… Arī snovborda sacensībās savulaik piedalījos, bet ne pro klasē.

  

Pastāsti par saviem šīs sezonas plāniem.

Šobrīd es strādāju pie audio vizuālas programmas, kuras pirmizrāde paredzēta festivālā „Liquid Sky Berlin”, Berlīnē. Tas vispār vairāk ir tāds noise festivāls, bet mani arī saista tāda diezgan smaga elektronika. Protams, uzstāšos vēl daudz kur, arī „Under festival” tepat Rīgā.

28. aprīlī plānoju arī pati uzrīkot vienu pasākumiņu klubā „Autentika” – reiviņu par godu savai dzimšanas dienai, kur arī sagaidāms audiovizuāls pārsteigums.